ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielllo
אני רוצה תשובה אם הזבוב באמת אין תשובה אחת הגיונית שתפתור את התעלומה של הזבוב , ההליקופטר , והקפיצה מבתוך אוטובוס אני שהייתי ילד קטן תמיד חשבתי על זה אני זוכר בטיול שנתי ניסיתי לקפוץ ולראות אם אני זז ס''מ אפילו, שום דבר, אבל הקטע אם הזבוב נראה לי פשוט כי הזבוב עף איתנו על 100 קמ''ש בתוך האוטו, במקום סגור בלי רוח יש לו את היכולות האלה הרי תחשבו על זה ככה, אם הייתם יכולים לרחף ל30 שניות בתוך האוטובוס בסופו של דבר המהירות שהייתה אם האוטובוס, נגיד 80 קמ''ש תאט אצלך כי אתה התנתקת מהקרקע שסוחפת אותך במהירות של האוטובוס אז כביכול אתה תאט ואתה תמשך לסוף האוטובוס, אז ההשערה הפשוטה שלי היא שזמן קפיצה פשוט שהוא שנייה וחצי באויר לא מספיקה להאט את המהירות שלך מהאוטובוס עד כדי כך שתזוז אחורה, אבל אם הייתה יכול לרחף אז הייתה נמשך לקצה של האוטובוס... שמישהו יתקן אותי אם טעיתי
|
עם הקפיצה בתוך האוטובוס את זה הסברתי כבר אחי והתשובה היא -->
יש לך את המהירות ההתחלתית של האוטובוס! אז אתה יכול לקפוץ אפילו ממש גבוה, ואתה תחזור בדיוק לאיפה שהיית . אפילו אם זה מכונית עם גג נפתח (אם נזניח את התנגדות האויר ! )
עם הזבוב זה אותו דבר!
אם אתם שואלים מה קורה אם זבוב יכנס לחלון בזמן נסיעה,
דבר ראשון זה יקרה רק במהירויות די נמוכות, כי ב100 קמש אתה עובר 28 מטר בשניה ,
ואני רוצה לראות זבוב מתזמן כזה דבר.
אז במהירויות די נמוכות, הזבוב יכנס, בהתחלה לא תהיה לו מהירות , אז הוא יתקע בחלון האחורי \ במושבים האחוריים של האוטו (או בכל מקום אחר.. )
ואז הוא יקבל את המהירות של המכונית, וזה אותו דבר כמו בנאדם.
ולא נכון מה שאמרת, זה לא משנה אם זה שניה וחצי או 80 שעות שתהיה באויר.
זה כמו שתעשה בועות סבון במכונית הם ישארו הרבה זמן באויר ולא יתקעו מאחורה, כי יש להם מהירות התחלתית.
וגם אם תרחף אחרי שהיית באוטובוס אתה לא תתקע ואתה תישאר במקום שהיית , שוב -
כי היה לך תמהירות של האוטובוס
עם ההליקופטר עכשיו שאני חושב על זה - זה אותו דבר !
יש לו תמהירות ההתחלתית של כדור הארץ ( שאותה חישבתי פה תדפדפו בעמודים)
אז הלוח שעונים מראה להליקופטר שאין מהירות, אבל בעצם להליקופטר, וגם לכולנו יש את המהירות ההתחלתית של כדור הארץ.
וזה למה שאם גם נקפוץ למעלה , שנחזור (אפילו אם זה יהיה אחרי שעתים) נחזור לאותו מקום.