למה לריב?
הנושא הזה כל כך מורכב ולא פעם יש לי אין ספור ויכוחים עם מאמנים/מתאמנים בנוגע אליו. אני ויותם טלר יושבים על איזה מאמר שיתן יותר אור על הנקודה הבעיתית הזאת וסביר אותה אחת ולתמיד, כמובן עד כמה שאפשר.
הנושא הזה מאוד מורכב מאחר וכל אחד "מפרש" את מספר הסטים הרשומים בצורה שונה, הרבה פעמים אני רושם - לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט חופשי 4x10. אולם לא כל הסטים הם לכישלון ואילו 2 ראשונים מהם יהיו רק בגדר חימום, לעומת מתאמן אחר שידרש לעשות 3 סטים לכשלון.
ואילו למתאמן אחר יהיה רשום 2x10 (בד"כ לחבר'ה יותר ותיקים), משמע 2 סטים לכשלון, ואתה חופשי לכמה סטים של חימום שתרצה לעשות.
ממזמן ידוע שהרבה סטים לכשלון לא יתנו כלום, מעבר לdoms ותחושת ה Pump ולא פעם אופן העבודה הנ"ל יכול להפריע ליכולת ההתאוששות.
אך לעיתים כמות יותר גדולה מהרגיל של סטים, כאשר לא ניתן לבצע סטים איכותיים(לדוגמא מתאמן שאינו יכול או עדיין יודע להגיע לכשלון) אמיתי יש להגדיל את הכמות הכללית- נפח העבודה.
לסיכום, השאלה היא כיצד מסתכלים על הסיטואציה ויש לבחון כל נושא לגופו, אין מספר אחד של סטים לכולם כמו שאין טווח חזרות אחד לכולם או תזונה אידאלית לכולם.
דור... אהבתי את הכותרת. :-)
GilGranot@israelbody.org - ליעוץ, תמיכה ושאלות
|