ציטוט:
פורסם במקור על ידי Rendi Orton
אמ,כן
בעיקרון אמא שלי הביאה לי את זה.. לא שאלתי כלום,ואתם התחלתם לומר לי שזה פוגע בשרירים ומוריד תאבון (לפני חודש) אז אמרתי לה שאני לא רוצה,והיא אמרה שאצל כל אחד זה שונה וכ'ו.
קיצור מה אני יעשה,בודי בילדינג זה דבר שני קודם לימודים אז זה לא כ''כ משנה לי..
|
אם זה בסדר אני יענה פה כי זאת שאלה טובה וחשובה להרבה חברה עכשיו בתקופת הלימודים.
אני לא מכיר טענה שמראה קשר בין רטלין לפגיעה עצבית-שרירית אלא אם כן התכוונו לחומר המקור של התרופה המתבסס על הסם מתילפנידאט שברמות גבוהות מאוד או לא מבוקרות פוגע ברמת הריכוז,העוררות,התיאבון,איכות והצורך לישון,גורם מהותי במחלת הסכיזופרניה.
תופעות הלוואי הן כפי שתוארו כלדלהן (ללא נושא הסכיזו...) אם כי הרבה פחות חמורות.נכון רמת התיאבון יורדת וזה בלתי אפשרי לשליטה כי הגורם הוא לא רמת "החשק" אלא פקודה נוירולוגית (מוחית) שמופרשת מבלוטת יותרת המוח (היפופיזה) וגורמת לשינויים בלתי רצוניים.
ישנם מספר פרמטרים חשובים בקביעת הצורך התרופה ובמינונה - לא כל אדם בעל הפרעת קשב וריכוז לוקח אותה תרופה או מינון.
הרטלין המומלץ הוא רטלין עם חומר מושהה שמאפשר טווח פעולה של 8-12 ומצמצם עד כמה שניתן פגיעה באיכות השינה.
חובה להתייעץ עם רופא מומחה בתחום,בעיקר פסיכיאטר - זה לא בעיה נפשית אלא זה איזשהו ליקוי שבאמצעות פתרונות תרופתיים מודרניים אפשר ל"העלים" (עד כמה שניתן)