צפיה בהודעה בודדת
ישן 30-03-08, 00:06   #59
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
מה המצב?

מה לגבי המחקר הזה שאז הבאת בשרשור הסקוואט אם אתה זוכר, בדקו במחקר את פעילות הואסטוס לטרלית, מדיאליס, בייספס פמוריס וגלוטאוס מקס' בסקוואט מלא לעומת "פרלל", מצאו שהואסטוס לטרליס ומדיאליס לא הראו פעילות חשמלית גבוהה יותר בדיפ סקוואט לעומת השני, למרות שברור שהאורך שלהם גדל עם טווח התנועה. תוצאות המחקר דיי הפתיעו אותי אז (אתה הבאת את המחקר כדי להוכיח שההאמסטרינג לא עובדים יותר חזק בדיפ - קרי סיוע משמעותי ל- ACL).

באותו נושא אבל משהו קצת שונה, המרצה שלנו לאנטומיה אמר לנו שבדיפ סקוואט עם עומס גבוה מ-RM5, סחוס הפטלה חשוף יותר לשחיקה מאחר וגיד הקוואדס שנמתח ככל שמגדילים את טווח התנועה, לוחץ את הפטלה על עצם הירך ובכך מגדיל את כוחות הגזירה. מה דעתך?

זה מתיישב עם ההגיון אבל כמו תמיד אני שומר על רמת סקפטיות, יכול להיות שהעניין הזה גם כן לא משמועתי ולא מוביל בהכרח לפתולוגיה.

בכלל, ככל שאני יותר מתעמק בנושא הזה, אני מבין שיש לזה הרבה אספקטים וזה לא מסתכם רק ב- "עומס גדול יותר על הברך" בצורה כל כך כללית.

מה בטוח, ששום דבר לא ישכנע אותי להפסיק לעשות סקוואטים מלאים.
הכל בסדר (אולי קצת יותר מידי עבודה) איך הולך הקורס?

לא דובר במחקר על פעילות חשמלית זהה בין סקוואט מקביל לדיפ סקוואט אלא על יחסי עבודה זהים בין השרירים בהשוואה לטווחי תנועה שונים בסקוואט.

בקשר למה שהמרצה שלך לאנטומיה אמר לכם יש כמה דברים תמוהים במה שכתבת.
בעיקר איך הוא הגיע למס' הספציפי של rm5? ואתה בטוח בקשר לזה שהוא דיבר על עומסי גזירה?
עומסי גזירה על הפטלה אם יהיו קיימים יתרחשו רק כאשר הברך תמצא בפשיטה מלאה והכוח שהקוואדס יפעיל על הפטלה יהיה מקביל, וכמובן בכיוון הפוך, לכוח שיווצר מהמתח הפסיבי בגיד הפטלה (מה שלא מתרחש במציאות בגלל שהקוואדס נמצאים במצב מקוצר בברך ולכן המתח הפסיבי של גיד הפטלה כמעט ולא קיים).
אתה בטוח שהמרצה שלך לא דיבר במקרה על עומסי דחיסה?

אתה אכן צודק הנושא סבוך יותר ממה שהרבה סבורים.

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט