ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM
אני מצטער לומר לך אבל הרפרנס היחיד בספר נוגע לאימון נוער. הספר נועד ללימוד טכניקה לא מדובר בספרות בביומכניקה או בקיניזיולוגיה ומרב החומר מתבסס על ניסיון אישי של הכותב ולאו דווקא על מידע שנחקר בצורה מסודרת.
אני את חלק מהמחקרים שסותרים את הכתוב בספר דווקא כן ציטטתי מספרות מקצועית בתחום ככה שאין לי שום עניין לנהל עם מארק ריפטו כמו שאין לי עניין לנהל ויכוח עם תזונאי כלשהו שמעלה טענות לא מגובות בנוגע לריבוי ארוחות/צריכת חלבון/אינדקס גליקמי (מחק את המיותר).
|
יכול להיות שדווקא בגלל שזה לא זה ספר בביומכניקה או בקיניזיולוגיה הוא לא רשם סימוכין.
ואם כן נשאל אותו לפירוט הוא יסביר את עצמו יותר טוב וכך נגלה על מה הוא מסתמך מדעית (אם יש).
בכל זאת אני חושב שכאשר בן אדם מוציא ספר הוא נשען על עובדות כלשהן שלפיהן הוא מבסס את מה שהוא כותב בספר, כנראה שהוא לא מצא לנכון לפרסם אותן.
אתה מסכים איתי שהדרך הכי טובה לבדוק אם מה שכתוב נכון זה לשאול אותו על פי איזה מקור הוא מסתמך כאשר הוא כתב את הדברים האלה?
עריכה:
ניזכרתי בדיוק בפוסט הזה
http://www.israelbody.com/showthread.php?t=35812&page=6
שהוא מעניין מאד וניתן ללמוד ממנו הרבה ובסופו של דבר סוכם לשאול אותם במייל רק שהדבר לא התבצע.
בכול מיקרה שיקו אני תופס ממך אחד האנשים החכמים ביותר בתחום ובאמת נהנה מכול תגובה שלךו בגלל זה יכול להיות שאתה צודק בעניין אבל כשני אנשים עם ידע נרחב מציגים עמדות שונות הדרך היחידה לפתור את הבעיה זה שכול אחד יציג את הצד שלו.