צפיה בהודעה בודדת
ישן 26-02-08, 23:46   #23
JoeTwille
חבר פעיל

הסמל האישי שלJoeTwille

ציטוט:
פורסם במקור על ידי arbel2
הוא לא טען לרגע שהתנ"ך היהודי כולו רק רוע,אבל יש נקודות בתנ"ך שהן לא מוסריות בעליל ,וכולם בוחרים שלא לדבר על זה כי זה "טאבו" זה אסור וזה מעליב אנשים ,אתה יכול למצוא לי את ההיגיון שבתפיסה המקראית שהומוסקסואלים צריך לסקול באבנים ? שאם בחורה היא לא בתולה בליל הכלולות שלה אפשר לרצוח אותה ? שזה בסדר לפי התנ"ך לחנך את הילד שלך במכות רצח ?

ומעבר לכך ,צרות העין שלך מדהימה ,הנקודות המרכזיות שם הן האיסלאם והנצרות כי אלו הדתות המרכזיות בעולם כיום ,אבל אתה מתוך קנאות דתית (נושא שהוא מזכיר בהרצאה שלו ובספר ,שאני מאוד ממליץ לך לקרוא ,הגירסא בעברית נקראת "מהומת אלוהים" ומפורסמת בהוצאת "כתר") מסתכל רק על הבועה הקטנה של להיות יהודי ומתעלם מהעובדה שהדתות המשפיעות ביותר על התנודות העולמיות שלך מבוססות על המון סתירות מצפוניות ומוסריות שאין להן תשובה כי אף אחד לא מעלה את זה לדיון ציבורי

מתוך אמונה בנצרות יצאו למלחמות שגרמו למותם של מאות אלפי אנשים ,האמונה בנצרות הביאה לעולם את האינקוויזציה ,את ציד המכשפות ועוד שלל הרפתקאות שהביאו לעולם שום דבר חוץ מכאב וייסורים .

הלאה לאיסלאם , בכתבי הקודם המוסלמים יש איזכורים של מוחמד מתאר איך הם טבחו ב"כופרים" ואנסו את הנשים שלהם ,ואלו לא דברים שאני ממציא אלא דברים שקיימים בכתבים של האיסלאם

כמובן שבכל דת יש נקודות חיוביות ,בכל דבר יש נקודות חיוביות. אבל הקונספט המרכזי פה היא הבעיה במבנה האמונתי ,זה תמיד טוב שיש לך רעיונות טובים ותפיסות טובות לחיים ,אבל ברגע שאתה בונה אמונה מסביב לרעיון טוב אתה פותח דלת לקנאות שגוררת אחריה אך ורק רע ,מה הבעיה לקחת את העקרונות הטובים בדת היהודית וליישם אותם לחיים שלך מבלי אלמנט האמונה והחשש מאל נקמן שמחפש אותך על מצוות וחטאים ? כל כך קשה להיות בן אדם טוב מבלי לפחד פחד מוות מהקדוש ברוך הוא ? כל כך קשה לכבד את הבן אדם שאיתך ? לא לחמוד את אשת רעיך ? לא להרוג אנשים ? לא לאנוס ולא לגנוב ?! אם זה לא היה כתוב בתנ"ך שזה אסור אתה לא חושב שהמוח האנושי המפותח על כל היכולת הקוגנטיבית המטורפת שלו לא היה עולה על זה שמשהו טיפה לא בסדר בהתנהגות הזאת ?

המרחק בין"ציווי שמיים" לבין "כבוד אנושי הדדי" הוא רק בתפיסה שלך.

אתה רואה את זה בתור מובן מאליו, "כבוד אנושי הדדי", אבל מאיפה אתה חושב שזה הגיע? ולמה?

אתה רוצה לחיות בחרה של הומואים? אתה מעודד זנות?

בלי הדת לא היו הקווים המנחים שניראים לך עכשיו כל כך מובנים מאליו, חשבת על זה?

אם ה' לא קיים, אז בעצם, למה שאני יכבד את מה שאתה חושב? ולמה שלך יהיה רכב יותר טוב משלי? אני פשוט יקח לך אותו..הרי אין אלוהים ואני לא חייב דין וחשבון לאף אחד..

אבל עכשיו אתה תגיד לי -
"רגע, אין כבוד אנושי הדדי בלי אל מאיים? אז התשובה היא, חד וחלק -> לא.

אתה פשוט סגור מדי בכדי להודות בזה