צפיה בהודעה בודדת
ישן 31-01-08, 18:10   #51
Shady's_Soldier
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
תגידו לי בבקשה.. אפשר קצת פרטים על הטכני?
אחי עולה שנה הבאה לכיתה ט' ורוצה ללמוד שם.
והוא מתחיל לשאול אותי שאלות איזה מקצועות יש שם, והם זה קשור לתפקיד בצבא, ואם הוא יצטרך לחתום שנה קבע, או לעשות יג' יד' מה השעות לימוד שם ופרטים רלוונטים נוספים.
אמממ אני כיתה יב' ואני בטכני מכיתה ט', ראיתי את מה שניר רשם ויש לי השקפה קצת שונה.

רמת משמעת, כן, יש הבדל והוא ניכר, אבל זה קשור במחיר, אין אדם שעובר כיתה ט' וי' בלי לקבל עונש קולקטיבי סטייל עבודות רס"ר, ריתוק וכו' בלי סיבה שקשורה להתנהגות שלו. ככה שכן, יש משמעת אבל היא לא תמיד הגיונית. יש הרבה הורים ששולחים את הילדים שלהם לטכני כדי שיקבלו משמעת, מה שקורה הוא שהממושמעים מתרגלים למשמעת החדשה גם ככה, הלא ממושמעים או שעפים במהלך השנים או שפשוט לומדים להתחמק כמה שרק יכולים ורק מתפרעים יותר לקראת הסוף (כיתה יב').

מבחינת לימודים, יש שלוש מגמות, מכונות, חשמל ואלקטרוניקה.
בכולם תעודת בגרות מלאה, אם מעניין את אחיך אחד המקצועות, אז מעולה, אם לא, והוא לא חושב שזה יעניין אותו, הוא יסבול במגמה. כשבאתי לטכני תמיד אמרו שאלקטרוניקה היא המגמה הכי טובה וכמובן שלשם רציתי להתקבל, חשבתי שאלקטרוניקה זה כמו שיעור מחשבים, זה לא.
הוא צריך להבין שהוא ילמד להכין מעגלים חשמליים/ להתעסק עם בגים/ ללמוד על חלקי רובוטים וזה לא כל כך מעניין כמו שזה עלול להשמע.
כמו כן שיקח גם בחשבון שהשעות שאנחנו לומדים בשבוע הן רבות יותר מהמקיפים הרגילים, ואנחנו לומדים את אותה כמות החומרים. למשל: כיתה יא' 48 שעות שבועיות, כיתה יב' 50 שעות, ולומדים חמישה ימים בשבוע (לרוב).

הרבה באים להירשם השנה ותמיד בשכבה שלנו מרחמים עליהם שהם יעברו את כל החרא שאנחנו עברנו, אבל עובדה, אנחנו עדיין פה.
כן, זה די חרא בטכני, אבל גם די חרא בכל מקום אחר, אם אין לו בעיית משמעת קשות מדי, אם מעניין אותו אחד המקצועות הנלמדים במגמות לא חושב שיהיה לו קשה מדי להתרגל למשמעת בטכני.

בכל מקרה, בהצלחה בדרכו, איפה שרק יחליט, ואם הוא בא להירשם/ יום דלתות פתוחות איתך, אז תגיד, מעניין יהיה לפגוש אותך, בפורום אתה נשמע בחור מצחיק

Shady's_Soldier מנותק   הגב עם ציטוט