אשכול: יש אלוהים?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 18-01-08, 15:27   #334
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

נתתי לך עוד ערימות של שאלות, אתה בחרת להתייחס רק לזאת. אני התייחסתי לזוהר רק כי אתה הזכרת אותו - בכלל בנוגע למבנה היקום על פי חז"ל אתה תצטרך ללמוד עוד הרבה. מסכת פסחים תהיה מקום טוב להתחיל בו. רק כדי שתבין שזה לא עניין של מה בכך - השאלה הזו על מבנה היקום היא בעלת השלכות הלכתיות פרקטיות, למשל על שאלת זמן כניסת השבת או על עניין "מים שלנו" בפסח. אם התיאור של היקום אכן לא נכון אצל חז"ל, הם פסקו הלכה שגויה.

אף אחד לא צריך לנגן על ה"קונצרט" של המפץ הגדול. המפץ הגדול הוא תחילת הזמן, הוא תחילת היש, הוא תחילת הכל. אין מה לדבר על "לפני" המפץ כי לא היה לפני. באותה מידה שאפשר לשאול כיצד נוצרה הנקודה הסינגולרית הזאת, אפשר לשאול כיצד הבורא נוצר. המאמינים אומרים שהבורא היה "מאז ומעולם" וזה קצת מצחיק - למה זה נראה הגיוני שבורא כל יכול, יישות מורכבת לכל הדעות, יכול להיות קיים מאז ומעולם - אבל נקודה אחת קטנה שאפשר להוכיח את אפשרות קיומה פיזיקלית לא יכולה להיות קיימת מאליה? בנוסף, המאמינים אוהבים להגיד שלא יכול להווצר "יש מאין" - אבל מצד שני הם טוענים שאלוהים ברא את היקום "יש מאין". לסיכום, השאלה של מה היה לפני המפץ הגדול היא לא שאלה מדעית - כיוון שאי אפשר למדוד אותה בשום צורה. זאת הנקודה שבה אתה יכול להחליט להגיד "אלוהים" עשה וזאת הנקודה שבה אני יכול להגיד "זה היה כך מאליו". הטענה שלך לא יותר טובה מהטענה שלי.

אתה כל הזמן עושה את זה מחדש - אני אומר הרבה דברים, אתה בוחר דבר אחד ואז אומר שאני "ספציפי". תקרא את כל השאלות ותתייחס לכולן. היה כאן דיון על טעות בתורה עצמה, בחרת להתעלם באלגנטיות.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט