אני לא מאמין בבורא בכלל וביהדות בפרט. אם הייתי חייב להכיר בקיומו של בורא כלשהו בשביל להסביר תופעה כלשהי, הייתי מאמין, אבל אני לא צריך. על המצאות הבורא אי אפשר לשאול שאלות, כי הטיעון על הבורא הוא טאוטולוגי - הוא טיעון שאינו ניתן להפרכה [וגם אינו ניתן להוכחה], זאת רק שאלה של האם אתה בוחר להאמין בו או לא. את הדתות לעומת זאת יש אפשרות להפריך, כי הן עוסקות במאורעות פיזיים שניתנים לבדיקה ואישוש.
המקור בזוהר - חלק ג', דף י' עמוד א'.
אני מוכן לקבל תשובות טובות. אם תביא לי תשובה שאני אחשוב שהיא לא טובה, אני לא אקבל אותה - אתה מוזמן להביט בתשובות שניסו לתת בעמוד הקודם לעניין השפן והארנבת, שהן בזיוניות ולועגות לאינטליגנציה של מי שקורא אותן.
אתה צריך להבין משהו. לא כל תשובה היא תשובה קבילה. היא צריכה להיות הגיונית ומחוברת למציאות. הרבה פעמים נותנים תשובה שהיא אחלה, חוץ מזה שהיא לא קשורה לשאלה. אז אני לא קבלתי ולא אקבל כאלה תשובות וזו הסיבה שהדברים שאני מביא הם לא סתם שאלות. לא לכל שאלה בדת יש תשובה טובה. לא פטרתי את עצמי ב"זה לא נכון", חפשתי תשובות ולא היו כאלה.
יצא לי ללמוד מעט זוהר, לא באופן קבוע. אני לא הייתי מהמגזר החרדי, חרדים באופן כללי לא ממש לומדים זוהר, לפחות האשכנזים - הם בעיקר מתעסקים בתלמוד.
עם כל הכבוד לרצון הטוב שלך, אתה מאוד מעצבן בגישה שלך. אתה חושב שאתה מחזיק את כל האמיתות הצרופות אצלך ביד ושאתה רק צריך לשאול איזה רב בשביל לקבל תשובה. אז בינתיים, לא נראה שאתה מבין יותר מדי, קצת ענווה לא תזיק לך.
* אני רק משועשע מזה שלפני כמה עמודים "התפלאת" איך זה שאף אחד לא מוכן להתמודד עם השאלות ה"מוחצות" שלך ועכשיו אתה פתאום מבקש הארכה בשביל לענות.. אני מקווה שאתה מבין עכשיו שזה שמישהו לא עונה לך מיד לא אומר שאתה צודק ושיש דברים שלוקח זמן לברר.
|