אשכול: יש אלוהים?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-01-08, 23:11   #7
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

ציטוט:
פורסם במקור על ידי speed
אני חייב לומר לך ידידי אבל אתה העלית לי פה ושם גיחוך (לא יודע אם לצחוק או אם לבכות.. איפה המטפחת?)
לתגובתך הראשוניה ידידי: אתה בעצמך אומר שהדבר לא ניתן להבנה ולמרות זאת אתה מאמין בתאורייה הזאת? ומה ארת שההסבר של היהדות, שזה דבר שאין לנו אפשרות להבין אותו נכון? אז אם המדענים שמנסים להיות "ידענים" (שזה לא רע.. עד שמגיעים למצב שהראש מסתחרר מחוסר תשובה) אומרים? תאורייה שהיא לא נינת להבנה פשוטה, גוף שנמצא בשניי מקומות , ועם הכל אתה אומר שזה יותר הגיוני? הפרחת מידע למרות שאינה ניתנת לעלות על הדעת וההגיון הבריא אינו מבין אותה? זה לא נראה לך מן הכסילות? כוזרי פתלתול שכמוך?

-(המשך בעז"ה יבוא, הודעת תגובותיך ארוכה אני יעשה זאת בחלקים)-
תפסיק לגחך ותתחיל לחשוב, שחצנות לא תעזור לך להסתיר חשיבה צרה.

עמודי אש ועשן ,סליו ומן שנופלים מהשמיים, נחשים מדברים ונהר שנחצה לשניים ,אלו כמובן דברים הרבה יותר הגיוניים מחלקיק שהמקום שלו לא מוגדר.

למרות חוסר ההגיון שבתאוריה, במחשב שאתה מקליד בו, יש כרגע לפחות 30 רכיבים שקשורים בדרך זו או אחרת למכניקת הקוואנטים ואני יכול לחשוב על כמה וכמה שקשורים לפונקציית הגל ולהשלכות של התופעה הספציפית שהתכוונתם אליה (שהיא אגב מורכבת הרבה יותר מפשוט חלקיק שנמצא ב2 מקומות), לעומת זאת ,איפה אותו אל נרגן ואכזרי מהתנ"ך היה בשואה? איפה הוא עכשיו? למה הוא לא יוצר איתנו קשר כמו אז? למה דווקא הוא ,כשיש כרגע דתות רבות אחרות שמאמינות כל אחת באל משלה?

אין שום דרך להפיק מהאמונה באל שלך תועלת או ניבוי של משהו שיקרה בעולם (ותשכח מהנבואות בדיעבד, אפשר למצוא את החרא הזה אצל כל מגד עתידות מפורסם, תמצא לי תחזית של משהו שיקרה בעתיד).

מדען אמיתי לעולם לא יתיימר לדעת הכל והמדע לא מתיימר ולא התיימר לעולם לגלות את המציאות לגמרי, אלה לקרב אותה דרך נתינת ניבואים לפי תאוריות ,שלפעמים לא מובנות לנו. יש גם הרבה צניעות ,ביכולת שלנו לקבל שיש דברים בעולם שלא נוכל להבין עד הסוף, כשמדובר בסקלות שלא התפתחנו לחיות בהן וכל עוד לתופעות הללו יש קשר איתנו והן משפיעות עלינו בחיי היום יום, בצורה שהמדע חוזה במדויק (בניגוד לאל) ,אין שום סיבה לפקפק בהן.