אשכול: יש אלוהים?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-01-08, 19:49   #306
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Powerlifter
חח נו ענית לעצמך על השאלה, אי אפשר למדוד אותו כי אתה מודד דברים במידות חומריות, שוב זה מה שאני מאמין כמו שאומרים "איש איש באמונותו יחיה" או "צדיק" לא זוכר כבר
לכן הדברים ריקים מתוכן. אני לא "עונה לעצמי", אני פשוט מראה לך שאתה לא מדבר על כלום, כי אני באותה מידה יכול להגיד שעפים מסביבך ברגעים אלה ממש דרקונים בלתי נראים, שלא ניתן לחוש בהם. זה נראה לך סביר? אתה מוכן להאמין לי? אני לא חושב.

speed, אשיב על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון..

1. כבר הפניתי כאן ללמוד על אסטרטגיות יציבות מבחינה אבולוציונית ואני ממליץ בחום לעשות את זה שוב. האבולוציה של תודעה והתנהגות היא לא נושא פשוט שאפשר להסביר על רגל אחת. הדעה האבולוציונית היא לא שהחזק שורד אלא שהמתאים שורד, זו טעות נפוצה בקרב אנשים שחושבים שהם יודעים מה היא אבולוציה.

בנוגע לבורות שלך - זאת בעיה שלך. למדת את מסכת פסחים? למדת את מסכת חולין? מעבר לזה שהבאתי לך את עניין השפן והארנבת שכתוב לא פחות ולא יותר בתורה עצמה. כמו שאמרתי, הלימוד שלי היה מקיף וצר לי שאתה לא יכול להתמודד עניינית עם מה שאני אומר כי אין לך את הידע הנדרש. מצחיק, אתה המאמין ואני יודע יותר ממך. האם קראת פעם את הקטע בזוהר שגורס שהעולם הוא עגול [הקטע שבו מתהדרים כל הרבנים]? בוא ונהיה הגונים, אני אצטט כאן את הקטע, ברשותך:

הציטוט מהזוהר [אני מקווה שאתה חזק בארמית קצת יותר מהתחומים האחרים]:

"דהכי מחלק כל אינון ארצות, דכלהו משתכחי לתתא, כגוונא דאינון רקיעין דלעילא, אלין על אלין, ואלין על אלין, ובין כל ארעא וארעא רקיע דמפריש בין דא לדא, ועל דא כלהו ארצות פרישן בשמהן, ובינייהו גן עדן וגיהנם, ואית בינייהו בריין משניין אלין מן אלין, כגוונא דלעילא, מנהון בתרין אנפין, ומנהון בארבע ומנהון בחד, וחיזו דאלין לאו כאלין. ואי תימא, הא כל בני עלמא מאדם נפקו, (לאו הכי דלא), וכי נחית אדם הראשון לכלהו ארצות ואוליד בנין, וכמה נשין הוו ליה, אלא אדם לא אשתכח אלא בהאי עלמא עלאה מכלהו דאקרי תבל כדאמרינן, דכתיב (משלי ח לא) משחקת בתבל ארצו, והאי תבל אחידא ברקיע דלעילא, ואתאחידא בשמא עלאה, הדא הוא דכתיב (תהלים ט ט) והוא ישפוט תבל בצדק, בצדק ודאי, בגין כך בנוי דאדם אשתכחו בהאי ארעא עלאה דאקרי תבל, ואינון עלאין על כלא, כגוונא דלעילא. מאי טעמא, כמה דלעילא לכלהו רקיעים אית רקיע עלאה מכלהו, ולעילא אשתכח כסא דקב"ה, כמה דאת אמר (יחזקאל א י) כמראה אבן ספיר דמות כסא, ועל דמות הכסא דמות כמראה אדם עליו מלמעלה, אוף הכא בהאי תבל אשתכח מלכא דכלא, ומאן איהו, אדם, מה דלא אשתכח בכלהו תתאין. ואינון תתאין מאן אתו, אלא מקסטורא (נ"א מקטורא) דארעא, וסיועא דרקיעא דלעילא, נפקין בריין משניין אלין מן אלין, מנהון בלבושין מנהון בקליפין, כאלין תולעין דמשתכחי בארעא, מנהון בקליפין סומקין אוכמין חיורין, ומנהון מכל גוונין, כך כל בריין כגוונא דא, ולא אשתכחו בקיומא בר עשר שנין (או יתיר, ס"א מעט או פחות מעט)..." - למעשה, על פי הזוהר אנחנו רואים רק ארץ אחת מבין שלל הארצות שנמצאות מתחתינו - ארץ מול כל רקיע, כאשר הזוהר כותב בפירוש שיש 7 רקיעים מול 7 ארצות. כאן מגיע הציטוט של רב המנונא בנוגע לכך שהעולם עגול, כיוון שבטבור הארץ אמורות להיות עוד 6 ארצות... ובהמשך "רבי נהורא סבא פריש לימא רבא, ואתרגיש ימא ואתאבידו כל אינון דהוו בארבא, ואתרחיש ליה ניסא, ונחת בשבילין ידיען בלבא דימא, ונפק תחות ימא לישובא חדא, וחמא מאינון בריין כלהו זעירין, והוו מצלי צלותא, ולא ידע מאי קא אמרי, אתרחיש ליה ניסא וסליק, אמר זכאין אינון צדיקייא דמשתדלי באורייתא, וידעין סתימין דרזי עלאי, ווי לאינון דאפליגו על מליהון ולא מהימני. מההוא יומא כד הוה אתי לבי רב, ואמרי מלתא דאורייתא, הוה בכי, אמרי ליה אמאי קא בכית, אמר לון בגין דעברנא על מהימנותא דמלי דרבנן, ומסתפינא מדינא דההוא עלמא." - משעשע, רבי נהורא סבא, לפי הזוהר, הגיע לליליפוט - ארץ הגמדים.

ואפילו ציטוט מתוך דבריו של רב על הזוהר: מתוך השו"ת תשובה מאהבה, שכתב בחלק א סימן כו:

"אבל אני אומר הריני נשבע בתורת ה', שבספר הזוהר נמצאו כמה זיופים וקלקולים אשר הוסיפו, ועלה אחת מתלמוד בבלי הויות דאביי ורבא קדוש יותר מכל ספר הזוהר, הנה אם אמרו חכמי התלמוד על ברייתא דלא מתנייא בי ר' חייא ור' אושיעא מאן ימר דמתרצתא היא, דלמא משבשתא היא, וספר הזה ודאי לאו בר"ח ורב אושיעא אתמר כי כל הדורות מראש לא זכרו מספר הזוהר מאומה, לא בהקיץ ולא בחלום, כי הנה אם אמת הדבר, שהחבור הזה הוא מהתנא ר' שמעון בר יוחאי, אשר ר' יהודה הנשיא קבל גם ממנו, כמבואר בהקדמ' הרמב"ם לספרו יד החזקה, איך לא זכר את הספר הזה בחבורו ש"ס משניות או בשום מקום, ואף ר' יוחנן שחיבר תלמוד ירושלמי, אינו מזכירו בשום מקום, ורבינא ורב אשי שחברו תלמוד בבלי מאה שנים, אחר חבור תלמוד ירושלמי, והיו סוף אמוראים, ולא שמו רמז בכל התלמוד מספר הזוהר, ורבה בר נחמני שחיבר מדרשי רבות ושוחר טוב, וכיוצא בהם הרבה, לא זכרו מחבור רשב"י, גם רבנן סבוראי והגאונים והרי"ף והרמב"ם ורש"י ותוס' והרמב"ן והרשב"א והרא"ש והטור והילקוט שמעוני אשר אסף ולקט כל המדרשות והמכילתות והברייתות כלם לא ידעו ולא ראו ממנו דבר עד שזה קרו' לשלש מאות שנים ענו ואמרו שמצאוהו ... ואין אני חלילה מטיל דופי ופגם בכבוד התנא אלקי ר' שמעון בר יוחאי כי הוא היה מחסידי עליון אלא אני אומר לאו גושפנקא דרשב"י ועזקתיה חתום עליה ומי שיש לו חצי דעת יגיד כן שהרי נזכרו בספר הזוהר כמה תנאים ואמוראי' שהיו אחר רשב"י שנים רבות במספר והארכתי בזה במקום אחר מפי סופרים ומפי ספרים כמבואר בס' מטפחת להגאון מו"ה יעב"ץ זצלל"ה שגזר אומר שחלו בו ידים מזייפים וחשד את החכם ר' משה די לאון יעיי"ש

והנה מיום שנתחדש ספר הזוהר הרבה נכשלו ע"י כי כמה דברים סתומים וחתומים אשר המציאו האחרונים להתעות בני אדם יושבי חשך השכל... ".

עד כאן בנושא הזוהר ומבנה העולם.

לא לכל דבר ספציפי יש תשובה. הדברים הספציפיים שוברים לרסיסים את הדת, כי לא תתכן אפילו טעות קטנה בפסיק אחד מדבריו של אלוהים. ברגע שנמצאות טעויות, מישהו עשה פאשלה, ולא יכול להיות שאלוהים יעשה כזה דבר. אז גם אם תרצה להמשיך להאמין באלוהים, אתה תאלץ לזנוח את הדת - כיוון שהוא בטוח לא הוריד אותה מהשמיים לפי ההגדרה שלך את אלוהים.

זה לא משנה כמה אנשים מאמינים באלוהים, יש הרבה מאוד אנשים שמאמינים בדברים לא נכונים ויש מעט מאוד אנשים שיודעים ומבינים אמיתות מסויימות, זה לא אומר שום דבר.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט