אשכול: יש אלוהים?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-01-08, 18:50   #6
speed
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
טוב נו, הדיון הזה לא מרומם במיוחד, יצא לי להשתתף בכמה דיונים יותר יפים ומאלפים על הנושא, ברשת, בכל זאת אתרום קצת לת'ריד עם עוד נקודת מבט.

הנה התגובות שלי, לכמה מהדברים שרצו כאן והטרידו אותי קצת:

ראו גם ראו את ההשלכות הישירות של התופעה הזאת .אם כבר הזכרת את פונקצית הגל ,בכלל, עצם העובדה שהעולם שאנו חשים, לא בנוי כנראה בצורה שהמוח שלנו תוכנן להבין אותו, מעידה לדעתי ,שדווקא הנסיון הקדום הזה להסביר אותו בצורה שקלה כלכך לתפיסה אנושית הוא עלוב ונחות מבחינה עקרונית בהשוואה לכל כך הרבה גישות אחרות.

תסביר את המשפט הראשון, אני מכיר לפחות 2 מדענים שלא מאמינים באלוהים.
לגבי המיקום של ארץ ישראל, מעולם לא התיישבנו בארץ ישראל כמו שהובטחה במקרא ואאל"ט אנחנו גרים כרגע במקום שפעם היו בו הפלישתים, עירן ,סוריה,ירדן, יהודה ושומרון כל אלו לא ממש שלנו...

וממה מורכב אלוהים?
ציטוט שלי מפורום אחר מדיון אחר על אותו נושא בערך:

החלקיקים האלמנטריים, או המיתרים שמרכיבים אותם, כמו האל ,הם סוג שלך אקסיומה, אנחנו מניחים שהם קיימים ולפיזיקה שמבוססת עליהם אין דרך להסביר את קיומם.

כמובן שכולם מדברים על אלים ואלילים אחרים משלנו ושכנראה שמדובר בסיפור על אזור בטורקיה שטבע מאיזו שהיא סיבה(כנראה רעידת אדמה או משהו כזה, לא זוכר כבר) והסיפור הופץ בעמי הסביבה והגיע עד אלינו.

אי אפשר להוכיח כלום, מבחינה עקרונית, זה ימשיך להיות כמו היום, המתנגדים יקחו מה שהם רוצים והתומכים יקחו מה שהם רוצים. כאילו שהיום אין אנשים שבטוחים שניצולי השואה משקרים. זאת דרכו של עולם, אין ממש "מציאות" , יש הרבה מידע ואנשים שבוחרים מסיבות שונות ומשונות לנטר אותו בדרכם. זה נכון כלפי כל דבר ,ה"אמת" נבחרת בסופו של יום על פי סוג של תועלתנות ותו לא.
רואים את זה גם בנושא הזה, אגב...(רק כדרך אגב, אני לא לגמרי מאמין שיש משמעות למילים "אמת" ו"מציאות")

בצורה אירונית, זה דבר שמאוד הגיוני לעשותו בעולם חסר אלוהים. דת היא כלי הסוואה נהדר בחברה שלנו ליצרים האנושיים.

עוד כמה דברים, כל ההודעות הארוכות שלא היה לי *** לקרוא עד הסוף, פשוט רצופות בטעויות , דמגוגיה זולה והטעיות ,שתיקח לי שעה להסביר כל אחת מהן.

אני חייב לומר לך ידידי אבל אתה העלית לי פה ושם גיחוך (לא יודע אם לצחוק או אם לבכות.. איפה המטפחת?)
לתגובתך הראשוניה ידידי: אתה בעצמך אומר שהדבר לא ניתן להבנה ולמרות זאת אתה מאמין בתאורייה הזאת? ומה ארת שההסבר של היהדות, שזה דבר שאין לנו אפשרות להבין אותו נכון? אז אם המדענים שמנסים להיות "ידענים" (שזה לא רע.. עד שמגיעים למצב שהראש מסתחרר מחוסר תשובה) אומרים? תאורייה שהיא לא נינת להבנה פשוטה, גוף שנמצא בשניי מקומות , ועם הכל אתה אומר שזה יותר הגיוני? הפרחת מידע למרות שאינה ניתנת לעלות על הדעת וההגיון הבריא אינו מבין אותה? זה לא נראה לך מן הכסילות? כוזרי פתלתול שכמוך?

-(המשך בעז"ה יבוא, הודעת תגובותיך ארוכה אני יעשה זאת בחלקים)-
speed מנותק   הגב עם ציטוט