אשכול: יש אלוהים?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-01-08, 18:36   #302
speed
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
אין בעיה. כנימה לא נוצרת מן העיפוש. קנה הנשימה לא מתפצל ל3, בטח שהוא לא מגיע אל הכבד. הארנבת והשפן לא מעלים גרה. כדור הארץ הוא עגול ולא שטוח, השמש לא עוברת מתחת לים בלילה, ואין גמדים בארץ אחרת מתחת לזו שלנו. אני לא נכנס ליחס הבזיוני לנשים ולמי שאינו יהודי. כמו שאתה בודאי משער, אי אפשר להסביר את כל הדברים האלה על רגל אחת - תתחיל ללמוד ותווכח בעצמך.

מהמעט מאוד שקראתי, הבאת כל מיני ציטוטים של מחשבת ישראל ועם כל הכבוד הם לא עונים על אף שאלה אלא אם כן אתה מלכתחילה מסכים עם נקודת המוצא שלהם.
לפניי הכל.. שאלה ראשונה לי אלייך: כתבת בהודעה קודמת על תהליכים אאבולוציוניים, תגיד לי.. יש בעולם אנשים שתורמים ועושים צדקה למרות שהם ל מאמינים בבורא, מה הסיבה לאלה? מצד שני יש לך את הדעה האבולוציונית שהחזק שורד בטבע, יותר מזה יש מלחמה בטבע החלשים הולכים החזקים שורדים- זה לא סותר את הדעה שלך? הריי איפה השמלאנים שלא מאמינים בבורא ורוצים לתת לערבים לחיות, מה עם יפיי הנפש? מהם יאמרו? לאן עפה הדעה האבולוציונית?

בוא נאמר כך שאני מעולם לא שמעתי על דעה בתורה שהקנה שמתפצל לשלש וכו'
אבל דבר אחד שתפסתי אותך איתו על חם בגרון יש לי ועוד איך!! .. תגיד לי.. מאיפה המצאת שבתורה כתוב שהעולם שטוח???? זזה קבעו הנוצרריים חחחחחחחחח(<<אני מצטער אבל זה היה חובה) זה היה עם גלילאו גליליי אבל בתורה הקדושה שלנו, יש משהוא אחר, אם היית רואה סרטון שמשהוא מפה הביא לפניי כן על דברים שכתובים בתורה, שיש את התורה שבע"פ (משנהוגמרא למשל זה בע"פ, כי אני ת'אמת כבר לא בטוח שבאמת למדת) בה כתובים מחכמת העולם שצריכים אותם לחכמת התורה, אחד מדברים אלו זה.. נכון! העולם הוא העגול,
הוא אומר שם במפורש! שלא רק שכתוב את זה הרבה לפני "הגילוי" של קולומבוס והרבה לפניי "הגילוי" שהעולם עגול, בספר הזוהר כתוב שם, שר' שמעון בר יוחאי אומר שהעולם הוא כדור שמתגלגל מלמעלה למטה ומלמטה למעלה, יש אנשים שללמעלה ויש אנשים שלמטה..

שמע, אם אתה עונה ברפיון כזה, וזורק את התשובות שלך בצורה, ש..כן, קראתי פה ושם והגעתי להחלטה שהגעתי.. זה לא רציני, אם יש לך סיבה אמיתית אבל אני אשמח לשמוע ולהווכח, אבל שמע אחי, השוונו, תקן אצלך בתוודעה, שבתורה הקדושה, לא כתוב דברים כאלה, לפחות לא מה שלמעלה.. השאר אני מעולם לא שמעתי, (3 קנים שמגיעים לכבד? אם יש אני אשמח לראות ולהתעמק בזה)

דבר נוסף, אתה מתעסק פה בשניי מושגים שונים אבל לפניי שאני יסבביר למה אני מתכוון אני אתן הערה לפניי זה:
אתה נתת לי דברים ספצפיים, כבר משהוא שאל אותי פעם דברים נקודתיים ונתתי לו את התשובה על זה אבל בכל מקרה אמרתי לו שהוא עוסק בדברים ספצפיים- אין בעיה, אבל לדברים ספצפיים יש תשובה, צריך להתעמק באמת כדיי להבין את הדברים , ולא לזרוק, אלא לקחת מקורות להבין את הדברים לעומק.

עכשיו מה שרציתי לומר, כך: יש את האמונה באלוה-ים וזה לפניי הכל, גם האיסלם וגם הנצרות וכו' מאמינים בבורא לעולם.
היהדות היא השלב השני, בו עדיין לא התעסקתי והוא לא הדיון כאן, לפחות עדיין לא..(אי"ה בעזתו זה יהיה..)

^^^^^^^אאני מצטער על זה שזה ארוך, אני מודע לזה הפעם אבל אבל כדיי להגיב על הכל הייתי חייב(חוץ מזה, מה יקרה אם תקראו קצת?..)^^^^^^^^
speed מנותק   הגב עם ציטוט