ציטוט:
כמו שידוע לך אני בדיעה שלא צריך לבצע אותו כמתאמן מתחיל, וזה לא בגלל שהוא מסוכן, אלא בגלל שהוא מסובך. אני לא רואה כל סיבה, מדוע ללכת ישר לקשה. יש מספיק תרגילים שיותר קלים ונוחים שבהם אפשר להעמיס משקל, בלי חשש לסכנה, ואני לא רואה טעם בלבצע דדליפט עם משקל קל.
|
אם כך אין גם טעם שמתאמן מתחיל יבצע סקוואט (או מס' לא מבוטל של תרגילים מורכבים אחרים) בתחילת תקופת האימון שלו או בכלל. הרי יש "מספיק תרגילים קלים ונוחים יותר שבהם אפשר להעמיס יותר משקל בלי חחש לסכנה" (לג-פרס לדוגמא) ומשום שטכניקה אי אפשר ללמד עם משקל כבד מה הטעם לבצע סקוואט עם משקל קל.
אני כמעט מתפתה לומר שמה הטעם לבצע סקוואט בכלל במהלך תקופת אימון של כל מתאמן ולא רק מתחיל, הרי לא משנה עד כמה פלג התחתון של אותו מתאמן "גדול וחזק" את הטכניקה הוא ילמד בעצימות נמוכה עם משקלים קלים.
הדבר כמובן נכון לכל תרגיל מורכב שמצריך לימוד של טכניקה ובטח שלא מוגבל לדדליפט ובגללו הטיעון שלך מגוחך.
ציטוט:
תסכים איתי שהסכנה בדדליפט לפציעה מסויימת הוא יותר גדול מאשר שאר תרגילים מוכרים..?
בנוסף אני גם סבור שעבודה לא מבוקרת במשקלים בינוניים יכולים להביא לפריצת דיסק, בדיוק כמו אותם הכפיפות שאנו עושים בחיי היום יום בשלל הווריאציות ומקבלים פריצות דיסק.
|
אתה מדבר על מצב של טכניקה לקויה ואם בטכניקה לקויה עסקינן ישנם לא מעט תרגילים אחרים שבביצוע לקוי משתווים ואפילו עולים על הנזק ש"טמון" בדדליפט.
סקוואט הוא דוגמא מצויינת לכך שבחלקים נרחבים בטווח התנועה המומנט על עמ"ש משתווה ואפילו עולה על הקיים בדדליפט, בנוסף אפשר למנות את העומסים הגדולים יותר על מפרק הברך בסקוואט.
גם בחתירה כנגד פולי המומנט שפועל על החוליות הלומבריות גדול מהקיים בדדליפט. למרות המשקל הנמוך יותר בתרגיל זרוע ההתנגדות כמעט וכפולה בהשוואה לדדליפט.
דוגמא טובה נוספת היא פשיטת גו בספסל רומי. לרוב התרגיל מבוצע עם משקל שנחשב קל עד בינוני אבל המרחק בין הציר למרכז הכובד הוא עצום, מה גם שבביצועים מסוימיים מבוצעת גם כפיפה בחוליות הלומבריות.
יש דוגמאות לתרגילים נוספים שבהם העומסים על מפרקים בעיתיים אחרים (בעיקר מפרק הכתף) עולים על "הסיכון" לעמ"ש בדדלפיט. להמשיך לטעון כנגד התרגיל הספציפי הזה הופך מגוחך אף יותר.
אין ביסוס לחרם בארץ על דדליפט (אם בכלל ואם אך ורק למתחילים) ורוב הסלידה ממנו נובעת מהלך הרוח של המוסדות שמכשירים מדריכים בארץ ובהקשר הזה בעיקר וינגייט. שגם שם, לאחר שיחות עם מרצים בכירים, תגלה שלמרות ההמלצה שלהם להימנע מביצוע של דדליפט או דיפ סקוואט אין שום עדות מחקרית שתומכת בדבריהם.