צפיה בהודעה בודדת
ישן 10-09-06, 17:45   #11
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי compex
עמרי, צר לי אך למרות ההסבר המפורט שלך (יופי של הסבר, מאוד מעמיק ורואים שאתה יודע לחפש חומר), אנחנו עדיין לא מדברים על התופעה של דילדול עקב הזרקות חוזרות. אנחנו רואים טיפולים בודדים שיכולים לסייע לשיקום הרקמה תוך כדי עבודה ללא התנגדות וריפוי מלא.

בנוגע לנושא של מפתחי גוף:
לצערי אני לא יכול להתיחס מכיוון שלפי התפיסה של מפתחי הגוף אין טיפול קביל שיפתור את הבעיה, בטח לא מי שלא יודע לשמר מפני פציעות. ולמה אני מתכוון? אם אני מנסה ללמד מישהו לעבוד נכון, והוא לא רוצה ללמוד, אני יכול לנחש שאותו המתאמן יגיע למצב של פציעה. אותו המתאמן, גם לא ישנה את ההרגלים שלו כדי להפחית את העומס ולרפא את האזור. כנגד זה אין מה לעשות, וכמובן, התשובה שלך קבילה פה "אל תקיח את הטיפול כי אז לא תוכל להמשיך להתאמן" או במילים אחרות, יש לך בעיה, אבל אל תפתור אותה לא על ידי שינויי הרגלי האימון ולא על ידי הטיפול הרפואי, כי זה לא שייך לתפיסה של מפתחי הגוף.

עכשיו אני אספר לך מה התפיסה שלי לגבי ספורטאים בכלל:
את הספורטאי, ולא משנה באיזה ענף, צריך לחנך שאימונים הוא לא דבר של מה בכך. שצריך לשמור על משמעת אימונים ועל משקלים, מרחקים, סרגלי מאמצים וכו'. אצל שחיין ההישג הוא בזמן הביצוע. אצל מפתח גוף ההישג הוא בנפח השריר... מכאן שאני צריך לחנך את השחיין לשמור על השרירים שלו כדי שיוכלו לפתח סיבולת. איך אני אמור לחנך ילד בן 14 או 16 שכל מה שהוא רוצה הוא "לפתח גוף" (להיות שרירן...) ? זה כבר לא ספורט... ומה שהכי מעצבן הוא שפתאום מישהו יותר מבוגר, שאמור להיות יותר אחראי, לא אומר לו "שים לב!!! אתה מתאמן יותר מידי, אתה עושה את זה לא נכון... " במקום זה אומר לו "אל תיקח את הטיפול הרפואי כי זה יפריע לך להמשיך להתאמן..."

מקווה שאתה מבין את המסר.....................

סיכום (שחוזר על עצמוו שוב ושוב).
1. תלמד לעשות את התרגיל מבחינה טכנית. זה כולל להתאים את המשקל למאמץ שאתה מסוגל באותו הרגע. משם תעלה באופן מקצועי. ואם אתה לא יודע, תשאל, תיקח אימונים פרטיים ותלמד.
2. תפסיק להאמין שהגוף שלך הוא הכל יכול....
3. אם כבר נפצעת, תטפל בזה... הגוף שלך לא מיועד אך ורק לתפקד היום בגיל ההתבגרות בחדר כושר... הגוף הזה, המרפק הפגוע היום, צריך לשמש אותך גם בגיל 90 כדי שתוכל לאכול עם כפית בפה לבד לנגב אחר כך, בלי להיות תלוי בפיליפינית בבית האבות.

אריאל.
אני רשמתי מה קורה שעושים את הטיפול בזריקות כטיפול לא חד פעמי.
ברוב המקרים לפי מה שהבנתי מרופאים הטיפול הוא לא חד פעמי ,הוא תקופתי.
ובכל מקרה אין לי מושג לגבי המקרה של הבחור עצמו, נתתי מידע כללי על הסטרואידים האלו.
עכשיו בקשר לטיפול,לא אמרתי שאי אפשר להתאמן,וזה גם לא קשור לעבודה נכונה, הדגש הוא דווקא העצימות, אתה יכול לעבוד נכון, אבל ברגע שהעצימות גבוהה מאוד גם אם העבודה נקיה, הפציעה תחזור.
תאמין לי שסבלתי המון זמן מהבעיה בכתף ורציתי ישר לקפוץ על הטיפול הקורטיזוני כיון ששמעתי שהוא הכי קיצוני ,אבל כל רופא הסביר לי את הבעיה בטיפול הזה,שכן עדיף להמנע ממנו והוא לא חובה במקרים לא חמורים.
יש המון שיטות לטפל בדלקת ללא סטרואידים, אני בטוח שאתה יודע את כל השיטות, בדרך כלל מנוחה ולאחר מכן חזרה לפעילות עם דגש על עבודה בעצימות נמוכה וחזרה הדרגתית תפתור את הבעיה.
ובגלל זה רופאים לא ממהרים להזריק קורטיזון לאף אחד, בכל אופן הבחור כאן ביקש מידע על סוג הסטרואידים האלו ואופן הפעולה שלהם, אני רשמתי בפירוש שהם מפרקים רקמות חלבוניות -שרירים, זכותו של הבחור לדעת את זה, בלי קשר להאם זה טיפול חד פעמי או לא, ידע תמיד חשוב.
ושוב לא אמרתי לבן אדם שלא יטפל בפציעה שלו, מה שכן נתתי לו זה מידע לגבי פעילות החומר, ושוב רמזתי שיש עוד שיטות יותר קלות לטיפול בדלקת,ומכיון שאני לא בעל מקצוע לא המלצתי לו מה עדיף לבעיה שלו רק נתתי לו מידע.