ברוסיה הגיוס חובה.כול בן אדם מנסה לברוח מהצבא ברוסיה כי זה טירוף מה שהולך שם( דוגמא : חלק א'
http://www.youtube.com/watch?v=3hixinV1PYY חלק ב':
http://www.youtube.com/watch?v=YkRiD...eature=related )
רוב האנשים ברוסיה מתגייסים לצבא,אלה אם כן הם יוצאים ע"י רופאה שזה אופייני רק לאנשים ממשפחות עשירות או שיש להם את הפריבילגיה ללכת לאונברסיטה(אנשים עם השכלה גבוה משוחררים מהצבא ומיודעים ללימודי חובה באונברסיטה) או ספוראים מצטיינים שהמדינה מעדיפה שהם ייצגו אותה בתחרויות שונות. למה אנשים מתגייסים למרות שהם יודעים שזה הולך להיות סיוט?
א' כי אין שם כמעט ג'ובניקים ברוסיה הרוב הגדול זה קרבי. אני מכיר לא מעט אנשים שהם ג'ובניקים שיש להם תפקיד מגוחך יש לי חבר בצבא שהוא אחראי שק"מ מה זאת אומרת? הוא מגיע לצבא בשעה 10 בודק שהשק"מ פתוח כולם עובדים הכול תקין ובשעה 12 הולך הביתה. זה נראה לך תפקיד הגיוני? לא היה אצל קב"ן בחיים. חבר אחר שלי הוא גורס מה זה אומר? הוא מגיע פעמיים בשבוע לבסיס גורס את כול הנייר שנאסף במשרדים והולך הביתה.
את שתי התפקידים האלה אפשר לשלב ואז יש לך אדם שיכול לעשות משהו אחר.
וזה בדיוק הבעיה בצבא הוא לא יעיל בכול מה שנוגע לג'ובניקים.
ב' הצבא ברוסיה(רוסיה זה רק דוגמא ככה זה בכול העולם) זה צבא. פה הצבא הפך לגן משחקים זה נראה לך הגיוני שמפקד יהיה בן 19? ילד בן 19 מפקד? מה זה פה שנות ה60?
מפקד צריך להיות מישהו עם ניסיון צבאי מישהו עם השכלה לא איזה ערס מפגר שבקושי יודע לטפל בעצמו. אז הצבא הופך לבדיחה.
ג' העלת את עניין המשכורת. ברוסיה בצבא אתה לא מקבל שום משכורת בכלל.אבל אנשים עדיין מתגייסים למה? כי שם אתה לא צריך כסף בצבא.יש לך הכול.
צר לי אם אני ישמע פלוץ אבל בטירונות שלי הייתי מקבל ארוחה בשרית אחת ביום 2-3 נקניקיות או איזה שניצל לי זה לא מספיק. ברוסיה האוכל גרוע מסריח ומגעיל אבל מה יש ממנו בשפע ואתה יכול לאכול עד שתתפגר. פה האוכל בצבא אפשר לקרוא לו "סבבה"(כמובן במונחים צבאים בבית הייתי זורק את זה לחתולים למטה) אבל יש ממנו מעט מאוד. לא צריך גם אורז גם פסטה גם זה זה זה זה וזה באותה ארוחה כשאנשים בקושי אוכלים מזה.אתה ידוע כמה מבוזבז בצבא? מלא על כלום!
מנת קרב צבאית מכילה כלום אוכל מנת קרב צבאית של צבא אנגליה מכילה 7000 קלוריות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
פה בישראל אתה גם רעב גם עצבני ישן באוהל מפקד מפגר הכול בזבל ובסוף עוד יורקים לך בפנים אז זין על הצבא!
אני הייתי בצבא ויצאתי למה? כי כוסאמא שלהם למה אני צריך לבוא בגישה טובה לבוא לתרום ולעזור ושירקו לי בפנים? ציונות? כוסאמא של זה 2008 כבר צריך להתקדם במונחים בינלואמיים. צבא צריך להיות Hardcore ולא הזבל שהולך פה.
אתה יודע מה הבעיה הכי גדולה בצבא היום? שחוזרים הביתה! בכול צבא בעולם אנשים חוזרים פעם בחצי שנה פעם בשלושה חודשים ברויסה חוזר פעם בשנה וחצי לבית! אתה יודע למה? כי כשאתה חוזר אחרי השבוע הראשון של הטירונות לבית אמא שלך אומרת אוי מסכן כולם מרחמים עליך אתה מתבאס כי חברים שלך עדיין לא בצבא ואתה כול הזמן קופץ ממסגרת למסגרת. אנשים לא מרגישים שהם בצבא אז הם אומרים "מה אני צריך את זה אני רוצה את אמא".
צר לי אבל לי יש דברים יותר טובים לעשות עם החיים שלי.אם הצבא משתנה הופך להיות צבא רציני מצידי להתגייס מחדש! בכיף אבל אם הצבא כמו שהוא נראה עכשיו נשאר ככה אני בחיים לא יתגייס כי מבחינתי זה 3 שנים מהחיים שלי שירדו לטמיון!