צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-01-08, 08:52   #85
Lava
חבר פעיל

הסמל האישי שלLava

הצבא רק הולך ומתדרדר.
במקום לנסות ולשפר הם רק גורמים לאנשים לשנוא יותר ויותר את המערכת הזאת.
כול העניין הזה של "תקום תגן על המולדת כולנו יהודים" וכול החרא הזה שווה לתחת.כול מי שלא היה פה בצבא עדיין שלא ייזין תמוח על "אני הולך להיות קרבי פאקה פאקה"90 אחוז ממי שנכנס לקרבי לא נשאר 3 שנים.
מעבר לזה הגישה של הצבא מטומטמת הם חושבים שבגלל שהם יצרו "אפליה" מסויימת אז אנשים ירצו להתגייס לקרבי כי הם ירצו תעודת זהב? תגידו לי אתם בסדר בראש?
מי שם זין על התעודה המפגרת הזאת תסתכלו על כול המנהלי חברות הייטק אנשי עסקים בכירים ובכלל האנשים העשרירים בארץ.בקושי מישהו היה שם בקרבי אם היה בצבא בכלל.
לגבי המשטמטים אם הייתם קוראים בעיון את הכתבה הייתם שמים לב שמי שלא התגייס בכלל לצבא לא קשור לתעודות האלה בכלל מדובר כאן על תעודות של אנשים שסיימו 3 שנים חובה.מי שחושב שזה יפליה את המשטמטים טועה כי על התעודה הנוכחית גם כתוב כמה חודשים היית בצבא אז יודעים טוב מאוד מי היה בצבא ויצא מי לא התגייס בכלל וכו'.

דבר נוסף,באזרחות לאף אחד לא אכפת מה עשית בצבא. למה? מהסיבה הפשוטה בוס של חברה לא צריך איזה "קרבי זה הכי אחי אח שלי גיבור " אלה הוא צריך עובד מקצועי. אם יש לו איזה יוצא גולני שרמת המשכל שלו שלילית ולידו עומד בחור שעל הזין שלו הצבא והוא תותח במה שהו עושה הבוס לוקח את הבחור עם הכישורים.חברות לא פועלות ע"פ סטנדארט צבאי אלה ע"פ עובדים איכותיים. אם יגיע בחור מקצועי שעשה 3 שנים חובה ובחור מקצועי באותה מידה שלא עשה צבא אוקיי כנראה שייקחו את הבחור שעשה צבא.אבל הסיכוי שזה יקרה הוא לא כו"כ גבוה מעבר לזה שאם אדם רוצה לעשות משהו מסויים בחיים הוא משקיע בזה את הנשמה ונעשה אחד התותחים בתחום שום דבר לא יעצור אותו ובטוח לא הצבא.תיהיה איזושהי בעיה?
כן אם תרצו להתקבל לעבודת כמו שב"כ,מוס"ד,משטרת ישראל,אבטחת אישים,משרד הבטחון,משרד החוץ וכו'(לא כולל משרד האוצר) כן יהיה לו בעייתי אבל אדם שיוצא מהצבא מתכתחילה לא חושב על ללכת לעבוד באחד מהמקות האלה.
מעבר לזה שמשרד האוצר כן מאפשר לאנשים שלא סיימו או התגייסו לעבוד שם בתפקידים טובים(אפילו לערבים).אבטחת אישים של שרי ממשלה גם תמנע מהמשטמט אבל אם המשתמט הוא גורילה 190 על 120 קילו לא תיהיה לו בעיה למצוא עבודה בתחום לדוגמא לאבטח איזה איש עסקים חשוב או עבריין(20 אלף שקל בחודש יש חברות שמתמחות בזה לדגמא "דלתא אבטחה" בירושלים)למרות שהוא לא עשה צבא כי הוא לא שום קישור מהצבא אלה הוא צריך לדעת איך לשבור מה שעומד בדרך.

לגבי מלגות ללימודים וכו' וכו' וכו' אם זה מה שמתריד אותכם אז גם אפשר לשכוח את זה בזמן שאאדם נורמלי יהיה בצבא וירוויח 500 שקל בחודש כן בסוף השירות הוא יקבל מענק ושנת לימודים אקדמאיים ראשונה בחינם.הבוא נאמר שהמענק הוא חתיכת חולרע והוא 50 אלף שקל.
אדם שעובד 5 ימים בשבוע במשרה מלאה מרוויח בערך 5 אלף שקל בחודש בא נאמר אחרי לצאת עם חברים יציאות פאקה פאקה נשאר לו 3.5 אלף בחודש מה שאומר שיש לו ב3 שנים שזה 36 חודש 126 אלף שקל.
אז ככה שיש לך גם כסף ללימודים גם כסף לסמים וגם כסף לקנות אישה ממזרח אירופה שתטפל בך.
עכשיו זה הכול במדיה שאדם ממוצע יכול לחסוך 3.5 אלף אם הוא גר עם ההורים ועובד כמו בן אדם ולא קונה זבל שלא צריך.
אני מכיר לא מעט אנשים חברים ואני בצמע עובד 4 ימים בשבוע ומרוויח 5.5 אלף בחודש אחרי הוצאות יצאות פאקה פאקה נשאר לי 4 בחודש. זה אומר 48 אלף שקל בשנה שאני חוסך.

עכשיו שלא תבינו לא נכון אני לא בעד השתמטות אבל אני גם לא בעד גיוס.
מי שרוצה מי שמתאים לו מי שיכול ומסוגל שייתגייס שיתרום שיהנה ושיהיה לו אלף בהצלחה בחיים בדיוק באותה מידה שיהיה גם למי שהחליט את ההחלטה לא להתגייס.
רבים פה לא מבינים שלא כול אחד מתאים לצבא ולא כול אחד בנוי למסגרת הצבאית זה בדיוק למה חלק עושים שירות לאומי וחלק גם את זה לא מעוניינים לעשות.
כול אחד עושה את ההחלטות שלו בחיים ולכול אחד יש את הזכות לבחור מה טוב לו.
לבוא ולתת הצהרות "לא תתגייס ידפקו לך החיים" זה בן אדם שכנראה הקב"א שלו לא הכי גבוה בעולם וכנראה קצין הוא לא יהיה.
חלק מהאנשים פה שעדיין לא יתגייסו ומאוד רוצים להתגייס יתפלאו כשהם יגיעו לצבא ויגלו שזה אולי בדיוק מה שהם ציפו לו.

המדינה הזאת הולכת ומתרדרד בדיוק מהסיבות שלא משתלם כבר להיות פה לא משנה באיזה דרך אתה בוחר אתה נדפק.
אפשר להשוות את זה לעבודות בארץ תראו כמה אנשים עוזבים את הארץ בשביל לעבוד בחול למה? כי יותר משתלם.
בדיוק כמו שלהרבה אנשים יותר משתלם לא לעשות צבא.
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds
Lava מנותק   הגב עם ציטוט