בקשר לאירובי בחיטוב- זקוק לעזרה!
אוקיי... אני מבולבל לגמרי. אשמח אם תעשו לי סדר.
אני עכשיו בתקופת חיטוב... מנסה לרדת באחוזי שומן לאט ובטוח ולאבד כמה שפחות מאסת שריר. להשתדל לאבד שומן כמה שיותר "נקי".
עכשיו... הבעיה שלכל מאמן אצלי בחדר כושר יש דעה שונה(וגם קראתי קצת בחיפוש פה). איך עלי לשלב את האירובי על מנת לשרוף כמה שיותר שומן? לא מענין אותי הסיבולת לב ריאה. מה שמעניין אותי זה להתחטב. כלומר, לרדת באחוזי שומן. ועל כן מה עלי לעשות?
קודם כל, אני עובד על סקי. האם זה בסדר? אני מעדיף את זה על ריצה\הליכה מהירה\אופניים.
אני עכשיו עושה אירובי כ4 פעמים בשבוע בזמנים של בין 30 ל40 דקות. (אם אני אחרי אימון אנאירובי אז יותר לכיוון ה30. אם אני בא רק בשביל אירובי+בטן אז אני משתדל 40 דקות). המאמן שלי המליץ לי לעבוד על בין 65-75 מהדופק המקסימלי שלי כי זה האחוז שבו אני שורף שומן. הוא אפילו אמר לי היום שמצידו לעשות 50 דקות אירובי על הדופק הזה, וכמה שיותר זמן- יותר טוב (ברור שיש גבול. אבל העיקרון הוא שזה לא נוראי לעשות על דופק מקסימלי של 70 אחוז גם 50 דקות אירובי כי זה שורף שומן נקי יחסית). האם זה נכון? אם לא, למה? מה אתם ממליצים? להמשיך לעבוד ככה?
בכלל, מה דעתכם על סקי בתור אירובי בחיטוב? אני אישית יותר אוהב סקי. עוד משהו- אני מרגיש שאני מזיע הרבה יותר בסקי מבאימון על הליכון. מה שכן, אני לא מרגיש שיותר קשה לי על הסקי מאשר על ההליכון... כמות ההזעה זה סימן למשהו?
אשמח לעזרה והסברים! תודה מראש.
|