צפיה בהודעה בודדת
ישן 07-12-07, 22:18   #45
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

טוב שיקו, קראתי סוף סוף את האבסטרקטים. עם המחקר הראשון יש לי בעייה רצינית בהבנה שלו. דבר ראשון, כתוב שבדקו את הכוחות על הברך עם עומס של הקוואדס בלבד ועם עומס משולב של קוואדס/האמס של 400/200 N. לא ברור לי מה ההגיון פה אם מלכתחילה הם יצרו עומס כפול של הקוואדס לעומת ההאמס.
דבר שני, לא הבנתי איך הלחץ שמופעל בין המפרקים הטיביו-פמורלי והפטלו-פמורלי קשור לנושא שלנו, על אחת כמה וכמה שבשורות שהדגשת מצוין כי לאחר כיווץ קונצנטרי של ההאמס, הלחץ גבר (על מה זה מעיד למעשה הלחץ בינהם?)

אגב, אני גם לא חושב שהבנתי בדיוק מה ההבדל בין שני המפרקים הללו (טיביו-פמורלי ופטלו-פמורלי).

לגבי המחקר השני, אין פירוט לגבי איך ביצעו את הבדיקה. יכול להיות שבדקו גם מצבים של סקוואט אבל זה לא כתוב באבסטרקט, כתוב רק שבדקו מצבים של הליכה. כמו כן אם הבנתי נכון עשו את המחקר הזה כמו הקודם על ברך מכנית או משהו כזה (?), אז שוב, אין פירוט מלא (הם ביצעו כפיפה בברך ע"י לחץ, אבל מה עם כוחות מנוגדים?)

המחקר האחרון ששמת מעניין, דווקא בגלל שהואסטוס מדיאליס והלטראליס לא הראו שינוי משמעותי, אני דיי מופתע האמת. בכל אופן לגבי ההאמסטרינג, בדקו רק את הפעילות של הבייספס פמוריס (לא מצוין אגב אם מדובר בראש הקצר, הארוך או שניהם), הסמיממברנוסוס והסמיטנדינוסוס לא נבדקו.