אשכול: אני מבולבל
צפיה בהודעה בודדת
ישן 24-11-07, 17:33   #1
yonip
חבר פעיל

הסמל האישי שלyonip

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ביג שמשון
שלום..אני שימי יש לי כמה שאלות
במשך שבוע אני שותף בפורום כמשתתף סמוי, קורא את התשובות וחורש את המאמרים ובכל זאת לא הכל ברור לי.

אשמח אם תאירו את עניי בכמה דברים כי יש לי מעט בילבול...
אני מתאמן בחדר כושר חודש
למען האמת לא כל כך החלטת או הבנתי מה אני רוצה לעשות יותר חיטוב או לנפח את השרירים..
לא כל כך מסתדר לי ההבנה וההבדלים בין סיבולת שריר/היפרטרפיה שרירית /כוח שרירי/חיטוב...

אנסה להבין את זה בצורת אנלוגיה לאנשים ,ואשמח אם תעזרו לי..

שלומי סרנגה למשל (הזמר מהפירסומת להסרת שיער)גוף יפה חזה נחמד..על מה הוא עובד?סיבולת שריר?היפרטרפיה?? הוא עבד על מאסה ואז עשה חיטוב להגיע לאחוז שומן נמוך, בלי שום סיבולת בלי כלום, רק היפרטרפיה - גדילת שריר
אם אתם המדריכים שלי , איזה תכנית הייתם נותנים לי על מנת להגיע לגוף כזה?לעבוד על משקל נמוך וטווח חזרות גבובהה?
תתחיל להתאמן על משקל מספיק שיביא לשריר שלך גירוי, על טווח חזרות 15 בערך אם אתה מתחיל, ולאט לאט תרד אחרי חודשים ל12 אחרי 4 חודש ל10 אחרי חצי שנה ל8 למשל..

לעומת זאת..סילבסטר סטאלונה....גוך שרירי וחזק..על מה עובד? סיבולת?היפרטרפיה?? איזה תכנית מתוכניות המאמרים בפורום מתאימה לפיתוח גוף כזה??(נתעלם מסטרואידים ותזונה)..
עבד בדיוק אותו דבר כמו שלומי סרנגה אני משער, עבד על היפרטרפיה, מאסה, אבל רק בצורה יותר אינטנסיבית ועשה עליה במאסה יותר גדולה, זה הכל.

עוד שאלה..
כשעושים תכנית אימונים..לכל שריר יש כמה וריאציות..
למשל כתף, קידמי כתף אחורי כתף כללי..
האם עליי לעשות לכל פרמטר תרגיל (ז"א לכתף קידמי, לכתף אחורי ולכתף כללי) או 3 תרגילים לכל פרמטר? לגבי חזה עליון כן ברוב הפעמים , וגם לגבי כתף, אפשר לעבוד חזה עליון ואחרי זה חזה רגיל ( אין צורך לחזה תחתון הוא עובד מצויין בחזה רגיל) ובכתף אין כל כך צורך בהתחלה לעבוד על כתף אחורית, תעשה הנפה לצדדים ולחיצות כתפים
כנ"ל לגביי חזה...חזה עליון, חזה תחתון, חזה כללי..

תודה לעונים.

בבקשהשהש
yonip מנותק   הגב עם ציטוט