צפיה בהודעה בודדת
ישן 21-11-07, 22:03   #26
speed
חבר פעיל

עריכה: תגובה ללמעלה ולא למי שצוטטתי, זה לא היה ברור (כן, מה שאמרת Recoba, הגבתי בגלל חוסר הבנת הנקרא)

עד שהגיע העולם במתכונתו הנוכחית- משמע התורה היא של העולם הזה, העולם הזה קיים 5,767 שנים. אותו זמן הוא אחריי שישה ימים, זמן בריאת האדם.

לגביי האבולוציה, רוצה לשמוע משהוא? התורה לא סותרת את האבולציה (מפתיע?)
יש דיון בספר הכוזרי בין החבר למלך כוזר (שגייר את כל תושבי מדינתו אח"כ), לגביי הדרגות שבעולם, (הדיון בשאלות אבל בתמיצתיות) מהם הדרגות? הריי קודם דומם (סלעים ואבנים) אח"כ צומח (צמחים) חי (חיות), מדבר (אדם), ואם היה דרגה שהיא מעל האדם איזו דרגה היא זו? זו דרגה שהיא על טבעית כמו לראות מקצה לקצה של העולם- כשהיה את מעמד הר סיני מה הוא אותו מעמד? עליה בדרגה, כשיש עלייה קורה לפעמים שיש ירידה, זה לעבור נחות יותר כשיש עלייה לדרגה גבוה יותר (הישרדות באותו שלב אני חושב הכוונה)
^^^גם למעלה וגם למטה יש את מה שקוראים לו אבולוציה, למי שלומד לעומק

יצא שהייתי בדיון עם רופא לגביי הפיצוץ (שגם הוא לא סותר את התורה, רק מהות הפיצות סותרת!) והוכחתי לו את המקום שלו, הוא אמר לי דבר כזה: המפץ הגדול הוא כח אינסופי שנמצא בנקודה אפס שהתממש , אני אמרתי לו שגם בנקודה אפס שיש בו כח אינסופי זה מקום מסויים על אף שעד היום דנים אם אפס זה דבר קיים או לא הוא אכן חלק ממהות העניין, שבו מתבצע פעולה של שיחרור (מימוש) מסה אינסופית, האפס הזה הוא למעשה יש מאין כי באפס למעשה לא קיים שום דבר (אם קיים זהו לא אפס, ואז זה לא הכח הראשוני), אותו יצירת יש מאין, ההסבר לפי היהדות, הכח הראשון של "י-ה-י" שהוא יש מאין שהוא למעשה על טבעי, מה שמדענים מכנים נקודה אםס שיש בה כח אינסופי (לא נשמע טיפה הזוי אם זה לא על טבעי?)
שמע, יכול להיות שאם יבוא רב שמבין בזה וא יאמר שזה לא כך, אני למדתי דברים אני מאמין לא בעומקם המירבי וכך הצלחתי להוכיחו והוכחתי, קבל זאת והבן.
לעולם אבל לעולם לא לזלזל בדבריי חכמים (גם פרופסור הוא לא חכם אל הוא למד אחת מחוכמות העולם יש לכבדו- רק שתדע שכדיי להתקבל לנהדרים אם אני לא טועה זה יהה, היה צריך לדעת את כל שבעת חכמות העולם ובנוסף ללמוד הרבה תורה ורק אח"כ אם יש לו הסמכה הוא מתקבל לאחד מ73, אף אחד לא מטומטם וזהירות בלשונך, מדובר באנשים שהיו יכולים להחיות מתים!)
speed מנותק   הגב עם ציטוט