צפיה בהודעה בודדת
ישן 21-11-07, 13:47   #5
ice13
Guest

אחרי שקראתי כמה מהפוסטים "המובחרים" של הפורום, זה נתן לי קצת גישה שונה.
אפילו גל היחיד שהיה מוכן לשמוע על פחות מ5 פעמים בשבע, ומשקיע בעיקר בעצימות האימון, לא יורד מ4 אימונים בשבוע! (תקן אותי אם אני טועה)

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
מתן (אם אני זוכר נכון).
רוב האנשים לוקחים משקל, מרימים אותו מהר ומפילים אותו בחזרה האקסנטרית. סוג אימון שכזה, אכן יביא למצב שאותו המתאמן יצתרך להתאמן ל"כשל" (מצב שהוא לא מצליח לבצע עוד חזרה) ולבצע מספר מורחב של סטים. תנועה איטית ומרוכזת הנמשכת כ5-6 שניות עם דגש אקסנטרי (על התנועה השלילית, התארכות השריר), תביא למספר רב יותר של סיבים הנפגעים כתוצאה ממנה וזה מוכח מחקרית.
לכן, ביצוע שכזה, בעצימות ותדירות גבוהה ובווליום (מספר סטים) המתאים ליכולתו של המתאמן (הזמנית והכללית) אכן יביא למצב האופטימלי ביותר, כאשר אנו מנסים לגרום להיפרטרופיה מקסימלית של השריר ללא פגיעה במערכות הגוף, תוך כדי התאוששות.

אתה צריך לראות אותי עושה 7 סטים לגב ו6 לחזה, אני כמעט מתפוצץ בזמן האימון, כל הגוף עובד מאוד חזק ואינטנסיבי, מהשרירים הגדולים עד לקטנים. האמות לוחצות לי את השעון על היד כאילו אני בבדיקת לחץ דם, רק מלהחזיק את הדאמבלים, ממש ללא צורך בעבודה ישירה!.

אז תבין, עליך להמנע ממושגים ולנסות להיות קשוב לעצמך. עליך להבין שעבודה עקיפה (או לא) של שריר היד אחורית בBench Press תהיה מספקת במקרים מסויימים, או תדרוש תחזוק מינימלי של השריר.
עליך להבין שעבודה על כוח, היפרטרופיה סרקופלזמית ומיופריבילרית אכן תביא לתוצאות טובות יותר מאחד מהנ"ל לבדו.
הכל תלוי בבחירה נכונה של תרגילים, ביצוע נכון שלהם, ווליום מספק, עצימות מספקת ותדירות עבודה גבוהה. כמובן כל זה מותנה אך ורק בך ובקשב שלך לעצמך.
ישנן שיטות לינאריות, משולבות, ולא לינאריות של תכניות אימונים היוצרות גיוון מסויים. בחר לך את מה שטוב לך ואף פעם אל תתקע בטווח חזרות מסויים, תרגיל מסויים ועצימות.
אימון יתר אפשר למנוע ואף לשפר את הרף המכניס אותנו למצב זה, לטובתינו (על ידי העלאה\הורדה הדרגתית של ווליום).

בקיצור; התחל לקרוא בנושא ואני מבטיח שעוד חומר מעניין יבוא בקרוב.
בהצלחה,
גל.
אני מסכים שזו השיטה הטובה ביותר להיפרטרופיה אבל מן הסתם קשה מאוד להתקדם במשקלים,
כשמדובר בי לפחות כשאני לי מתקדם במשקלים המוטיבציה בריצפה וגם האימון נראה ככה!
אז גם מה שאחי טוב קשה לבצע.....