הכתב.. לפניי 2008 שנים היה גלות רומי (אגב, לפי המסורת ישו נצלב ע"י יהודים, אבל בפועל הרומאים הרגו אותו, אח"כ התפרסמה הנצרות והכחישו את זה עד שנוצר מצב ש1000 שנה מאוחר יותר וגם לפניי היו עלילות דם ביהודים על רקע כזה כאשר יששו עצמו היה יהודי וגם מאמין, מסופר בגמרא שנכתבה בכלל בתקופת התנאים על רב אחד בשם רבי יהושוע שרבו כעס עליו והתלמיד רצה לבקש סליחה ובאותו זמן היה הרב בקריאת שמע, יש דיון בגמרא בנושא מתי מותר לעצור ולומר שלום וכו' אם אני לא טועה יש לסזה קשר, כאשר רבי יהושוע בא אליו לבקש מחילה מרבו שעד אותה עת לא סלח לו, רבי יהושוע החליט שאם הרב לא יסלח לו הוא כופר בתורה, הוא חשב שרבו לא עונה לו בגלל שאינו סולח לו אבל הוא היה בזמן קריאת שמע, ואח"כ אותו רבי יהושוע כפר בתורה והסיט אחריו אחרים, אומרים שאותו רבי יהושוע. זה ישו..- בסופו של דבר הרומאים הרגו אותו אבל כמו שרואים היום הנצרות נשארה ולא נשכחה, מה שכן יש לה 400 ומשהוא גרסאות אבל תאריך לועזי אחד שעם פיקשושים מידיי פעם אבל נקבע להיות הלוח השנה השכיח ביותר כמו האנגלית כשפה בינלאומית, לא סתם יש הפרש של 11 יום (ת'אמת אני לא זוכר בדיוק ת'סיבה אזד עדיך שאני לא אכתוב)
|