אשכול: Halloween!
צפיה בהודעה בודדת
ישן 01-11-07, 14:55   #12
slim shady
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי kaga
שוב לא הבנתה אותי. אני מתכוון שנגיד העיריה תקשת את העיר בזמן פורים או חנוכה, תארגן מופעים בעיר. שאם יבואו תיירים מחו"ל לפה הם ישר יראו שיש חג שמח ושלא נתרח לספר ולהסביר להם על זה. בדיוק כמו שאני מטייל בניו יורק ואני ישר מבין שיש להם חג. אפשר להביא עוד מלא דוגמאות. הרי נאמר שפורים זה החג הכי שמח? אז למה שלא נהפוך אותו לזה? למה לא להפוך את החג הזה מחג משפחתי למשהו כלל מדיני? חוץ מזה בפורים אין ממש הגבלות חוץ מתענית אסתר וקריאת המגילה למאמינים. זה לא חג מהתורה ונאמר בפירוש שצריך לשמוח.
מי קבע שהדרך לחגוג והסמל חג זה דרך זיקוקי דינור וקונפטים ברחובות? מי קבע שהדרך לחגוג חג זה לא דרך תפילה בבית הכנסת? ארוחות משפחתיות? מנהגי החג? המנוחה והיציאה מהשיגרה של עבודה נסיעות וכו'?
קח למשל את סוכות- חג שעליו נאמר ושמחת בחגיך... תראה איך כמעט כל המדינה חוגגת אותו- המון בונים סוכה.. תלך בשכונות ותארה כמעט בכל מרפסת סוכה.. יום כיפור- אף אחד כמעט לא מעיז ליסוע המון צמים ועוד יותר מקיימים איסור זה או אחר... המון אנשים הולכים לבית כנסת... יותר חג מזה? תראה את ראש השנה? פסח? פורים זה חג שחוגגים אותו גם כן... אולי לא כמו בחו"ל אבל חוגגים.. אל תשכח שכמה חגים כבר יש לנוצרים? כמה יש לנו? כל חג שיש להם זה ממש משהו גדול אז עושים מזה הרבה חגיגות... אל תשכח את כמות האוכלוסייה בחו"ל.. כמות אוכ' יותר גדולה חגיגות יותר גדולות...
חוץ מזה שלקחת את פורים כדוגמה שהוא בכלל לא חג מין דהוראיתה אלה מדרבנן ככה ש...
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט