אשכול: השקעות
צפיה בהודעה בודדת
ישן 29-10-07, 00:38   #17
EyalHa
חבר פעיל

ספרים על שוק ההון
לפני שלוש שנים בערך.. (היום אני בן 16 וחצי) פשוט הייתי טוחן ספרים על זה ועל כלכלה הייתי מכור.. אממ יש מלא ספרים בנושא .. הנה כמה: (מה שאני רואה בספרייה לידי)
יסודות הכלכלה - ספר מעולה, אמנם לא מדבר על השקעות בשוק ההון, אך מסביר היטב על הכלכלה ומהי בעצם..
הבורסה לניירות ערך ושוק ההון של דורון שלפר - ספר מעולה, מקיף, עבה.. מסביר על על תחום (אופציות מניות אג"ח וכו'..) לדעתי כדאי מאד לקרוא אותו, מוסיף ידע רב..
הליכת אקראי בוול סטריט- אישית לא אהבתי אותו, חוץ מהסקירה ההיסטורית הוא משעמם בטירוף..
כללי המשחק - גם ספר שמסביר על כל תחום בהשקעות, אבל ישן כבר..
המדריך להשקעות של אבא עשיר אבא עני - ספר נחמד, לקריאה. לא יודע כמה הוא עוזר ללמוד.. לא מדבר על השקעות בשוק ההון ד"א..
זכרונותיו של סוחר מניות בוול סטריט - ספר מעולה מעולה, כדאי מאד לקרוא אותו, משנה את ההשקפה על עולם ההשקעות..
אופציות מעו"ף וניתוח טכני למתחילים של צביקה ברגמן - אישית, לא אהבתי את הספרים שלו, יש שם מלא פרסומות, לא התחברתי אליהם בכלל.. הרגשתי שזרקתי 90 שקל..
פסיכו פיננסיים - ספר נחמד, אך לא באמת עוזר.. מדבר על הפסיכולוגיה של משקיעים..
הבורסה למתחילים - ספר מעולה פשוט מקיף וקל להבנה.. לדעתי חובה למתחילים כספר ראשון.
כדאי לקרוא גם ביוגרפיות, וספרים שסובבים סביב עולם ההשקעות.. מרחיב את האופקים..
דרכו של וורן באפט - ממש ממש אהבתי את הספר הזה.. כתוב בשפה ברורה, קל ברור ומדבר על אסטרטגיית ההשקעות של באפט..
איך להתעשר/דונלד טראמפ - ספר נחמד לקריאה, לא יותר..
24 יום - מדבר על קריסתה של אנרון.. מאד מעניין..
No Bull - מספר את סיפורו של המשקיע מייקל סטיינהרדט, אהבתי את הספר הזה..
ביל גייטס עסקים במהירות המחשבה - ספר נחמד, אבל משעמם משעמן..
המטרה - מדבר על ניהול.. מסופר כספר קריאה.. מומלץ לקריאה.
the intelligent investor by benjamin graham - קניתי אותו, עדיין מחכה על המדף.. השקפתו של "המורה" של באפט..
Come Into My Trading Room - גם מחכה על המדף.. קשה עם האנגלית הטכנית הזאת..

בגדול זה הספרים שקראתי בנושא.. יש עוד כמה אבל הם לא לידי אז אני לא זוכר את שמם..
ההמלצה שלי להתחיל עם:
הבורסה למתחילים , הבורסה לניירות ערך ושוק ההון של דורון שלפר, זכרונותיו של סוחר מניות מוול סטריט שהם ממש מוצלחים לדעתי..
כתבתי פירוט ממש בקצרה על כל ספר.. אם יש שאלה על משהו אז בכיף..

ד"א אני יודע שזה לא לזכותי שקראתי את הספרים האלה בגיל 14-15.. כל פעם שבאים אליי חברים מסתלבטים על הספרים האלה חח
EyalHa מנותק   הגב עם ציטוט