פתחתי לפני כמה חודשים בפורום אחר ,אשכול של חידות סטודנטים שמסתובבות להן במעונות הירושלמיים, לקח להם שלושה ימים לפתור הכל וזה פורום שלא חסרים בו אנשים חכמים עם תארים ראשונים ומתקדמים. אני אעתיק לכאן ואז אוסיף עוד חידונת כשתפתרו:
ציטוט:
טוב, הזכויות שמורות לשותפי לחדר ולחברי הסטודנטים במעון:
נתחיל מחידה שלא פתרתי ולא נועדה למי שעבד אי פעם בשדה תעופה:
איך מודדים משקל של מטוס כשהוא במחסן על הקרקע?
וחידת דוסים שמשום מה לקחה לי קצת זמן:
יש לכם בקבוק יין סגור(בלי יין) ובתוכו שקל ,אסור להוציא את הפקק ולגרום לו(לפקק) או לבקבוק נזק , איך תוציאו את השקל?-נפתר בהודעה הבאה.
ולקינוח שתי חידות שפתרתי במצמוץ :
לשלמה המלך יש אורוות שבנויות בצורה הבאה: מחיצה,סוס, מחיצה, סוס, בשורה כמצויר:
|*|*|*|*|*| ,בין כל שתי מחיצות יש סוס. המחיצות עשויות מזהב וצריך להזמינן מתרשיש.
יום לפני תחרות נגנבת אחת מהמחיצות , איך האורוון יכול לסדר מחדש את המחיצות כך שתיפתר הבעיה ועדיין משני צדדיו של כל סוס תשאר מחיצה?-נפתר בהודעה הבאה.
שני שחקנים משחקים משחק עם שולחן עגול, חוקי המשחק הם שכל אחד שם שקל על השולחן בתורו (לא על הצד , רק על העץ או הפרצוף). השחקן שבסוף לא נשאר לו מקום ,הפסיד. תנו לי אסטרטגיה שבה הראשון מנצח בוודאות...-נפתר בהודעה הבאה
ועוד 2...
הראשונה לא נועדה לפיזיקאים שיפתרו אותה במצמוץ ואני מניח שהסבר אינטואיטיבי לפיתרון לא יזיק:
יש לך שני כדורים מחומר אחר עם אותו נפח ואותו משקל כאשר אחד מלא ואחד חלול ,איך נבדיל בין שניהם בלי נזק ובלי חשמל...
והשאלה השניה סתם שאלה מעצבנת שלא דורשת יותר מדי ידע, כמה זה סינוס איקס חלקי אן?
|
הזהרה למנסים, כל החידות מעל נפתרו בהמשך.
ועוד אחת, חלקו לי משושה משוכלל ל8 חלקים שווים.
טוב, עוד אחת, אין אותה בגוגל:
עשרה חיילים עומדים בשורה, לכל אחת ניתנת בצורה אקראית כומתה ,או כחולה, או אדומה. כל חייל לא יודע את צבע הכומתה שלו או של אלו שלפני, רק את אלו שמאחוריו. לפי הסדר, כל חייל הולך לחדר של המפקד ואומר לו צבע ,המפקד בא לחיילים ,אומר את הצבע שהחייל אמר לו וקורא לחייל הבא. לחיילים אסור לתקשר אחד עם השני בזמן הזה.
תנו לי אסטרטגיה, שבה מסימום אחד יטעה.
עכשיו עשו לי את זה עם כל מספר של חיילים.