ציטוט:
פורסם במקור על ידי dkatorza
חברה..תבינו שיש הרבה דברים שאתם אני ואנחנו לא יודעים...
אל תשוו בין מלחמת לבנון השנייה לבין המלחמה שעלולה להרחש עם איראן..
מלחמה נגד איראן לא תוכרע במי יכבוש את מי אלא במי יגרום נזק רציני יותר אחד לשני.
הטעות שלנו במלחמת לבנון השנייה היא שאנחנו אימצנו שיטה שהוכחה כלא נכונה ..חשבנו שחיל האוויר יעשה את כל העבודה וטעינו..
אני מקווה שהצבא החכים קצת מהמלחמה האחרונה והבין שכדי להכריע מישהו אתה חייב כוחות רגליים ושיריון מתורגלים כמו שצריך למצבי מלחמות ולא מתורגלים לרדוף אחרי כמה ערבושים ילדונים בשטחים..
המלחמה האחרונה הוכיחה לנו שהיינו בשאננות וחשבנו שחיל האויר יעשה את הכל וזהו..ואחר כך שילמנו על זה.
מדינה מכריעים רק בעזרת כוחות רגליים..חיל האויר אמור לחפות לסייע אולי לתת את המכה הסופית אבל בשום פנים ואופן לא להכריע את המחלמה לבד.
ובגלל זה אתם צריכים להבין שנגד איראן מצב כזה לא יתרחש כי אנחנו רחוקים שנות אור מאיראן (הגזמתי ובצדק).. ואין לנו או להם אפשרות להעביר כוחות קרקעיים ...
איראן מדברת הרבה וגם אנחנו..שנינו לא רוצים להיכנס לזה..ולכם רוב הסיכויים שזה לא יקרה..
הרבה פה מדברים מתוך חוסר ידיעה וזה מה שיפה....
אי הידיעה מביאה להכרעת מלחמות...
|
אני מקווה שכשאמרת "הרבה פה מדברים מתוך חוסר ידיעה" לא התכוונת אלי כי אני יכול להעביר לך שיעורים שלמים על חיל האויר הישראלי ועל מלחמות בכלל...
אני מסכים איתך בקשר לזה חיל האויר לא יכול לעשות את כל העבודה...זה נכון חלקי...אתה מתייחס למלחמה האחרונה בלבנון ששם נלחמנו באנשים שמתחבאים בבתים של אנשים אחרים...אין להם בסיסים מפקדות וכו'...למרות זאת חיל האוויר הצליח לפגוע בצורה מדוייקת (לרוב)...חיל האוויר יכול ועוד איך יכול לסיים מלחמה...(1945-הירושימה ונגאסאקי הביאה לסיום המלחמה וכניעתה של יפן...זה במקום כניסה של מאות אלפי חיילים אמריקיים שהיו נכנסים ליפן ונהרגים)
שוב עניין המרחק לא מהווה פה מכשול גדול עד כדי כך...אוקיינוס שלם הפריד בין ארה"ב ליפן מה שלא הפריע להם לעשות מלחמה....וזאת רק דוגמא אחת...