צפיה בהודעה בודדת
ישן 04-10-07, 20:10   #26
Raffib
מתחרה מקצועי - חבר על
 
הסמל האישי שלRaffib
 
תאריך הצטרפות: Apr 2007
הודעות: 188
כללי:: רפי
עוסק ב:: מתחרה, מאמן אישי ויועץ תזונה
חדר כושר: D-CLAB
ברירת מחדל

אני רוצה להבהיר כאן משהו שאולי להרבה יראה כהפתעה.
ילד עד גיל ההתבגרות לא יכול לצבור מאסה!!
הסיבה מאוד פשוטה ואנטומית כדי לצבור מאסה צריך טסטוסטרון. ילדים שלא הגיעו לגיל ההתבגרות, כלומר הגוף שלהם עדין לא התחיל לייצר טסטוסטרון, לא יצברו מאסה נקודה.
הגעה לגיל ההתבגרות היא די אינדבידואלית, אבל בממוצע חלה בסביבות גיל 15-17 (אני יודע שיש חריגים).
לכן כל התמונות של הילדים המובאות כאן הן בהחלט מחוטבים אבל בזה זה נגמר ואני לא מבין מה ההתלהבות הגדולה מהן. לילדים יחסית מאוד קל להגיע לחיטוב כתוצאה מהמטבוליזם שלהם (חילוף חומרים של ילד מהיר יותר משל מבוגר ולכן ע"י הקפדה על תזונה נכונה תביא לחיטוב).
לגבי הבחור שצויין כאן (כיתה ט' דוחק 170 ק"ג) לא ראיתי אותו לכן אני לא יכול לחוות דעה, אבל מכיוון שציינו כאן שהוא גדול מאוד, או שהוא באמת בתחום החריגים או שהמאסה שלו נובעת מהיותו בנאדם גדול ללא קשר למאסת שריר. לגבי יכולת הדחיקה שלו זה לא קשור למאסה זה קשור לכוח. אין קשר בין מאסה לכוח, יש אצלי במכון גם ילדים שדוחקים יחסית לגילם הרבה מאוד אבל אין להם מאסה משמעותית.
__________________
בעתיד ירשם כאן משפט חכם
Raffib מנותק   הגב עם ציטוט