אשכול: תראו מה זה.
צפיה בהודעה בודדת
ישן 20-11-06, 03:54   #16
Takima
חבר פעיל

אין כזה דבר "לשכנע בן אדם"? תלוי במה. לדוגמא בענייני יופי, "על טעם וריח אין להתווכח". אבל לגבי דרך חיים, אפשר. למעשה, כל אחד רוצה להיות מאושר, בין אם הוא מודה בכך ובין אם המעשים שלו תואמים את זה. לכל אחד יש את אמונותיו לגבי מה הוא צריך לעשות בחיים (כדי להיות מאושר). יש גם כל מיני עיוותים בדרכי חשיבה של בני אדם, שלא מביאים אותם לשמחה. אחת הבעיות היא אנשים אידאליסטים, המאמינים "אמונה עיוורת" באידאל מסויים, "אנשים המחפשים שלמות", אובססיביים אפשר לקרוא להם. הם מנסים להגיע לשלמות הדמיונית שלהם כדי לקבל סיפוק שלעולם לא יקבלו, כי לא ניתן להגיע ל"שלמות" הזאת. אני מדבר כאן גם על ביגורקסים ואנורקסיות. אפשר לראות בבלוג של הילדה רשום "פרפקציוניסטית", "ana perfection". אם אני לא טועה, קוראים לזה Obsessive Compulsive Disorder, בקיצור OCD ובעברית "תורדנות כפייתית". ייתכן שגם לי היה את זה פעם (או שלא היה לי את זה בכלל) ופתרתי את זה באמצעות חיפוש הגיון מאחורי מחשבותיי ומעשיי. לדעתי ככה גם אפשר לנסות לשכנע אנשים לסור מדרך מסויימת, ע"י נסיון לגרום להם להרהר בהגיון שעומד מאחורי פעולותיהם ואמונותיהם. מה הטעם להאמין במשהו אם אין בו הגיון? וזה מאד הגיוני ש"שאיפה לשלמות" מהסוג הזה לא תוביל לשמחה, כי אדם כזה מתמקד ב"חסר" תמיד. ולמה בכלל לעשות משהו אם הוא לא למטרת שמחה או הישרדות בסיסית (שאנרוקסיה נוגדת אפילו אותה).
Takima מנותק   הגב עם ציטוט