צפיה בהודעה בודדת
ישן 01-10-07, 08:11   #2
elaz
צוות ישראלבודי

כללי:: אלעז
עוסק ב:: סטודנט לחינוך גופני

אני מבין אותך , גם אני רץ כשלוש פעמים בשבוע כל פעם משהו בסביבות השמונה קילומטר בנוסף לכדורסל ולחדר כושר וגם לי היתה דלקת בפיקת הברך. ההמלצות שלי ניתנו ועזרו הן: הפסקת הריצה עד לחלוף הכאבים( זה לקח לי חודש ללא ריצה וכן אני יודע זה מבאס והתבאסתי אבל אין מה לעשות אם אתה רוצה לרוץ בעתיד תנוח עכשיו אחרת לעולם לא תרוץ), החלפת הריצה בפעילות אירובית אחרת בעלת לחץ נמוך על מפרקי הברך האופטימלי זה שחיה ואם לא שחיה אז רכיבה (אני רואה שאתה מתנגד לשתי הפעילויות האלה אבל רק הם רלוונטיות , אני בחרתי ברכיבה כי שם אפשר להגיע לדופק יותר גבוה ולמאמץ רב יותר), אימון בחדר כושר לשרירי הארבע ראשי וההמסטרינג במשקלים סבירים(לא כבדיים) בטווח חזרות של 15 , תרגילי גמישות לשרירי הרגלים ופילאטיס. לשאלתך הליכה זה לא ריצה משום שאינך יכול להגיע לדופק גבוה כמו בריצה ולכן המאמץ הוא פחות, בעצם אין פעילות אירובית שמגיע לקושי בריצה משום שריצה משלבת את כל שרירי הגוף ואילו רכיבה למשל מערבת רק פלג גוף תחתון ובשחיה מעצם היותך במצב מאוזן הדופק יותר(כמו בשכיבה) לכן אין תחליף לריצה אבל עדיף לשמור על כושר אירובי סביר מאשר לא לעשות כלום. רכיבה יכולה להזיק רק שרוכבים שעות על גבי שעות במקרה שלך היא לא תזיק! והיא תהווה תחליף מצוין לריצה. דברים נוספים שניתן לנסות ריצה בבריכה! כן אין עומס על הברך, יש התנגדות של המים שתגרום לך למאמץ רב יותר וכך תרוץ אומנם בקצב איטי בטירוף יותר אפילו מהליכה אבל לפחות תרוץ, מכשיר אליפטי של חדר כושר ( המכשיר שאתה מרחף , לא מפעיל עומס על הברך בשל תנועת הריחוף המעגלית).

בקיצור בהצלחה ותיהיה בריא

אלעז
-----צוות ישראל בודי--------
elaz מנותק   הגב עם ציטוט