צפיה בהודעה בודדת
ישן 04-09-07, 22:50   #18
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
מממ, זה ברור לי . חבל שאני כזה מסבירן גרוע...
העניין שלפי ההגיון שלי(שלא חייב להיות נכון), בסופו של דבר הדיסק רואה רק את הכוח השקול לא?

תסתכל על החוליות התחתונות ועל הדיסקים (בעליונות זה צריך להיות קצת יותר מסובך דווקא והעקרון שאני מנסה להסביר לא יהיה רלוונטי), בזמן שהגוף רכון קדימה בלי משקל בכלל על הידיים, כשהגב בשיפוע קבוע כלשהוא (מקומר אחורה). פועל עליהן כוח מסויים שיוצר מומנט ובאמת יש על הדיסקים והחוליות, כוחות גזירה מסויימים ,שהם מתנגדים להם וכך נשארים (שלמים) בשיפוע הקבוע . במידה ותפעיל עם זוקפי הגו עוד כוח, המומנט שיפעל עליהם יגדל ולכן הקימור בגו יגדל, במידה ותקטין את הכוח המומנט יקטן והקימור בגב יקטן.
עכשיו ,לדוגמא, תגדיל פי ארבעה את המומנט של זוקפי הגו ותשים משקל שמפעיל מומנט גדול פי שלושה לכיוון השני ,כך שלאחר חיבור מומנטים, המומנט השקול על החוליות יהיה זהה והן לא ינועו. למה שעכשיו יגרם יותר נזק?

הדיסקים של החוליות העליונות ,נמצאים בין המשקל שאתה אוחז, לאחז של זוקפי הגו ולכן הגיוני שעליהם יפעלו כוחות גזירה חזקים הרבה יותר.

בכל אופן זו רק הערכה גסה , מעניין אותי אם מישהו עשה סכימת כוחות ומומנטים, על כל רכיב אינפיטיסימלי בעמוד השדרה, אבל זה פשוט הגיון מכני.
אם אני לא טועה ככל שהלורדוזה קטנה המומנט יבוא לידי ביטוי יותר כרכיב דוחס ופחות ככוח גזירתי.

בנוגע לסכמה זכור לי שראיתי משהו בסגנון באתר של איזה אוניברסיטה באוקלהומה, אני ינסה למצוא את זה.

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט