ציטוט:
פורסם במקור על ידי Daniel-Barak
מה לגבי ב"ש משה? לא ממש הבנתי...
נאמר לי שציון הפסיכומטרי שם לא הכי קובע, אבל עד כדי כך?!
ואם ת'יודע מידע לגבי הראיונות שפוך קצת פרטים
ומה זה מבחני ה-מור/מרקם האלו?
|
בבאר שבע סף הזימון לראיונות הוא די נמוך. העניין הוא שמעט מאוד אנשים עוברים את הראיונות , זה לא פשוט. אנשים שלא סביר שיתקבלו ללמודי רפואה באוניברסיטאות אחרות עלולים להתקבל לבאר שבע [כמובן שעד גבול מסויים].
בראיונות של באר שבע יש דגש גדול להומניות וליחס שלך לאנשים. שואלים אותך שאלות על עצמך , וגם מעמידים בפניך כל מיני דילמות. יש 2 סבבים של ראיונות , ואם אתה עובר את שניהם התקבלת. אני נפלתי אחרי הראשון.
מור [אוניברסיטת תל אביב והטכניון] ומרקם [האוניברסיטה העברית בירושלים] הם מבחנים שמודדים פרמטרים שונים. יש 2 שאלונים בכתב - אוטוביוגרפיה ושאלון שיפוט והחלטה [מקבלים דילמה , וצריכים לנתח אותה בעד ונגד ולגבש החלטה]. השאלונים האלה זהים ל2 המבחנים.
במבחני מור יש מספר סמולציות , עם שחקנים אמיתיים. דהיינו אתה נכנס לחדר עם סיטואציה מסויימת ומסתכלים עליך דרך זכוכית לראות איך אתה מתפקד. אני חייב לציין שממש "נשאבים" לסצינה וקשה לזכור שזה רק משחק. אחרי הסמולציה המאבחן שלך נכנס לשאול אותך כל מיני שאלות [פרט לשאלה אחת , בה אתה לא מתוחקר , ובמקום זה יש לך שיחה עם מאבחן בחדר אחר על נושא כלשהוא].
במבחני מרקם יש 8 תחנות של 10 דקות. בכולן יושבים רופאים. בחלק מהן יש משחקי תפקידים , שקשה מאוד להכנס אליהם בגלל שהרופאים לא ממש יודעים לשחק. בשאר התחנות יש ראיונות קצרים על נושאים שונים.