ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
תסביר את עצמך בקשה, לא הבנתי. איך אפשר להשתמש באנטיאגוניסט כדי להיכנס לתנוחה של האגוניסט? Hip flexors מושכים את הברכיים לחזה, נכון? אבל כח הכבידה כבר דואג לחלק הזה, מה לא בסדר בתמונה הזאת? אם היית תלוי מהתקרה אז הייתי מבין... (דרך אגב, קראתי איזה טיפ לגבי סקוואט של דן ג'ון, שאומר שאנחנו צריכים לדמיין את עצמנו כאילו אנחנו תלויים מהתקרה ובמצב הזה "להתיישב" בין הרגליים).
|
אני אסביר לך, זה נכון שכוח המשיכה עושה עבודה מצויינת אבל אפשר לרדת למטה בהרבה דרכים, בכל תרגיל ובהרבה טכניקות שחלקן שגויות. לדוגמא ב-Military Press צריך לדאוג שהמוט ירד דווקא לחזה העליון ושהמרפקים יהיו בפנים. לדברים האלה כוח המשיכה לא דואג. גם לסקוואט יש הרבה דרכים לרדת והנכונה ביותר מביניהן היא למשוך את הברכיים לחזה במכוון. זה גם מה שמאפשר הכי טוב "להתיישב בין הרגליים" כמו שדן ג'ון אמר.
משקולנים למשל ידועים בכך שהם מתאמנים על hip extention מהיר ככל האפשר כדי להיכנס מתחת למוט ב-
power clean. הם מושכים את הברכיים לחזה בשיא המהירות שלהם וזה מה שמאפשר להם לרדת למטה כל כך מהר. אני גם התאמנתי מעט בהרמת משקולות, לכן אני יודע את זה גם על עצמי.
היום עשיתי ניסוי על אחותי הקטנה בת ה-10, אמרתי לה לעשות סקוואטים ולימדתי אותה את הטכניקה. היא עדיין לא עשתה את זה כראוי. ברגע שהסברתי לה את עניין משיכת הברכיים לחזה וגם הסברתי לה את המובן המעשי בעניין, היא הבינה ועשתה סקוואט אולימפי מושלם על הנסיון הראשון.
עוד משהו אחרון, יש אנשים מסויימים עם מחסור גדול של גמישות ברגליים. זה מפריע להם לרדת מתחת ל-90 מעלות עם טכניקה נורמאלית. אותם אנשים צריכים למשוך את הברכיים בכוח על מנת לרדת לתנוחה הנכונה.