הסקוואט שהבחור מבצע בהדגמה, נראה לי כמו סקוואט של פאוורליפטרים לפי הפיסוק הרחב יחסית והכיפוף המוגזם קדימה. בגלל זה הברכיים שלו לא עברו את קו כפות הרגליים. אם הוא היה מבצע ככה סקוואט,
http://www.youtube.com/watch?v=AH-IadDDsK4
אז הסיפור היה שונה לגמרי ואין מצב שהוא היה מצליח לשמור על הקו הזה של כפות הרגליים.
בכל אופן, זה עניין לא משמעותי, אתה צריך לדאוג לדגשים אחרים בסקוואט. על דרך אגב, הדגשים שפסיכופט נתן לך - לא נכונים לעניות דעתי. לקחת את התחת כמה שיותר אחורה תוך כדי שהגב מתכופף כמה שיותר קדימה - מיותר ויותר מזה, יכול להוביל לפציעות בגב התחתון. מן הסתם אי אפשר לבצע סקוואט כשהגב במצב כזה | אחרת אתה חד משמעית תעוף אחורה. אבל אתה כן צריך למתן את הכיפוף ככל הניתן כמו שאפשר לראות בסרטון ששמתי - פשוט סקוואט מושלם.
דגשים שמבחינתי חובה לבצע:
1. מבט תמיד קדימה.
2. גב בהקשתה החוצה.
3. חזה בחוץ ככל הניתן, וזה נובע גם מהעניין של ההקשתה בגב. ככל שתוציא את החזה יותר - ככה תביא להקשתה יותר טובה בגב.
4. כתפיים משוכות לאחור. שוב פעם, זה נובע מהוצאת החזה וההקשתה בגב.
5. אחיזה ברוחב כתפיים.
6. מרפקים למטה מקבילים לגוף. תשים לב לזה, מאז שהתחלתי להקפיד על זה, ביצוע הסקוואט שלי מאוד השתפר. אם המרפקים שלך יפנו אחורה, באופן טבעי אתה תגרום לצוואר שלך לרכון קדימה, מה שיוביל לכיפוף הגב קדימה, מה שיבטל את ההקשתה בגב וככה כל הצורה של הסקוואט הלכה פארש. תסתכל על אנשים אצלכם עושים סקוואט, אני בטוח שתתקל בתופעה הזאת.
7. ירידה עד כמה שהגמישות מאפשרת לך. לפחות תעבור את ה-90 מעלות אם אתה לא רוצה לרדת דיפ רק אל תעצור ב-90 מעלות.
זהו נראה לי. אם אתה מתעניין בסקוואטים של פאוורליפטינג, אז הסיפור קצת שונה, בשביל זה יש את המאמר שמשה תרגם. אבל עדיין חלק מהדגשים חלים גם כאן.