הייתי מוריד את השבועיים של החזרות השליליות , בגלל הגיל והוותק וחוזר על החמש.
תוסיף לחיצת חזה בשיפוע עליון. תוסיף פולי עליון רחב לגב. אל תעשה תאומים בישיבה כי זה לא עובד טוב על התאומים אלה על הסולייה. תעיף את הפטישים, מרגישים אותם יותר אבל הם עובדים פחות על הבייספס, המלצה שלי ,עשה כפיפה בלי שיפוע וגמרנו.
בטן , כפיפות בטן רגילות\בשיפוע עם משקל על החזה\מוחזק גבוהה עם הידיים ,מכונה היא גם אופצייה...
בקשר לתוכנית ,לא כל אימון אתה מגיע לכשל, רק פעם בשבועיים ולכן אתה יכול רק פעם בשבועיים לחשב את הRM הבא ואז לדעת כמה אחוזים אתה מרים במשך כל אימון בחמש אימונים הקרובים, בעזרת טבלאות. הנה לדוגמא אתר עם מחשבון שאמור לעזור:
http://www.naturalphysiques.com/tools.php?itemid=18
המחשבון הזה די גרוע ומגזים קצת במשקלים, היה לי אחד יותר טוב ,שנתתי פה פעם ומחקתי בטעות מהתגיות בדפדפן, תקווה שמישהו אחר שמכיר יקרא את זה, או שתחפש בגוגל לעוד אופציה...
בקשר לחימום ,אני אישית לא מחובבי החימום הארוך , לדעתי, זה בסדר אם תעשה סט אחד או שניים עם חצי מהמשקל , כשגם מספר החזרות לא צריך להיות גבוהה. אני למשל עושה סט אחד של 6-7 עם משקל קל (פחות מ50 אחוז) ואז נותן איזה סט של 2 חזרות במשקל קצת יותר גבוהה ( 50 אחוז או קצת יותר). בכל אופן זה עניין אישי ,אתה צריך להכנס למעט פאמפ ולהרגיש שהגוף נכנס למוד של עבודה. לדעתי, גם עדיף שתימנע ממתיחות לשריר המטרה כחימום...
בקשר ל9 ימי מנוחה, תכלס אין לזה הוכחה, אתה יכול לעשות שבוע וקצת של אימונים קלים באיזה 50 אחוז מהRM ,אבל לדעתי קח הפסקה, כל פרק זמן של חודשיים שלוש צריך ממילא לקחת הפסקות כדי שהגוף ינוח. תאמין לי,זה רק ישפר לך את ההתקדמות.
כישלון חיובי זה מצב שבו אתה לא יכול לעשות עוד חזרה בעצמך, זה בעצם כשל, מונח לא מוגדר בשם עצמו (כי אתה תמיד יכול לבקש מספוטר לעזור ולהביא עוד חזרה ואז לעשות הפחתה ואז להגיע למצב יותר קיצוני של "כשל" ואז לעבוד אקצנטרי עם חזרות שליליות).
HST היא תוכנית טובה ,שעובדת להרבה אנשים, אבל, זה שזה נכון להרבה אנשים, לא בהכרח אומר שזה יעבוד בשבילך וזה כך לגבי כל תוכנית. כולנו מגיבים אחרת וצריך לנסות בשביל לדעת. לי היא עבדה נהדר וכששיניתי אותה קצת והתאמתי אותה יותר לעצמי, היא עבדה יותר טוב.