צפיה בהודעה בודדת
ישן 03-08-07, 14:06   #16
slim shady
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
אני "פיתחתי" פעם תיאוריה שלפיה הזמן הכי טוב לאכול מכל הארוחות ביום, הוא דווקא לפני השינה.

מערכת העצבים המרכזית מתחלקת לתת מערכות: מערכת סימפטטית ומערכת פרה סימפטטית. שתי המערכות הן אנטגוניסטיות אחת לשניה, כלומר הגברה בפעילות של האחת יביא להפחתה בפעילות של השניה ולהפך. המערכת הסימפטטית אחראית בין היתר על הגברת קצב פעימות הלב ואיתו העלת הדופק ולחץ הדם. המערכת הפרה סימפטטית אחראית בין היתר על הגברת קצב העבודה במערכת העיכול. לכן אפשר להבין שהגברה בפעימות הלב יביא להפחתה בפעילות מערכת העיכול, והפחתה בקצב פעימות הלב יביא להגברה בפעילות מערכת העיכול.
כידוע לנו, בזמן שאנחנו ישנים קצב פעימות הלב נמוך יחסית לזמן שאנו ערים, מה שאומר שמערכת העיכול נכנסת לפעילות מוגברת, ולכן זה הזמן המתאים לדחוף אוכל.

אבל כמו שאמרתי, זאת רק "תיאוריה" (אני מכניס כל הזמן למרכאות, כי אני לא במעמד לפתח תיאוריות). יכול להיות שאני מפספס הרבה פרטים פזיולוגיים, אולי מישהו שיותר מבין בתחום *אהם משה* יוכל לאמת או להפריך את מה שכתבתי כאן.
יש בזה היגיון... אפשר להוסיף אפילו שבגלל שפעימות הלב איטיות יותר קצב זרימת הדם איטי יותר ולכן יקח יותר זמן לאוכל להתפרק/ להגיע לשרירם מה שאומר שלמשך כל הלילה יתבצע התהליך הזה של פירוק והובלת החומרים אל השרירים... עדיף לאכול לפני השינה כדי שהתהליך הזה לא יסתיים הרבה לפני שמתעוררים...
חוץ מזה לכל מי שהזכיר בעיות שינה... אחרי ארוחה גדולה הגוף רוב הדם "עסוק" בלהעביר/ ולפרק את החומרים הנמאים בקיבה ולכן בשאר הגוף יהיה מין מחסור בדם והגוף יהיה עייף... זה הזמן הכי טוב ללכת לישון...
בגלל זה לא מומלץ לאכול ארוחה גדולה לפני נהיגה... זה משפיעה בצורה מאוד ישירה על העייפות של הנהג..
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט