ציטוט:
מה יש להגיד? שהמקצוענים יתחילו להתאמן בשיטות המוזרות האלה אולי גם אני אתחיל.
בינתיים לא ראיתי אף מפתח גוף שמתאמן ככה.
|
נכון... אימון ABX2, או AAA יקח להם שעתיים לבצע מפני שהם מסוגלים להתמודד עם הרבה יותר IDF מאיתנו. יותר נכון לומר - כשהמקצוענים יתחילו להתאמן כמוני אני אעבור שיטה.
"לא ראיתי אף מפתח גוף שמתאמן ככה" - תכנס לפורומים הבאים; BB.COM, Bodyrecomposition.com, Elitefitness.com, Muscletalk.co.uk, Ironaddicts.com, Intensemuscle.com ותראה שמחוץ לארצינו הקטנה והמרוחקת ישנם אנשים עם ידע בתחום מעל למה שאנו מכירים וכמובן שתכניות הHigh Frequency הן הכי פופולריות בקרבם.
ציטוט:
וזה גם ניראה לי דבילי, ולא יעזור כל הטיעונים שכל אחד ירשום פה , מה שניראה לי דבילי אני לא הולך לעשות
בן אדם שעושה דברים נגד ההיגיון שלו כי מישהו מהאינטרנט אמר שזה טוב אז..
|
עם כל ההסברים המפורטים כאן זה נראה לך דבילי?.... המשפט השני שרשמת צריך להיות חצוב באבן!, אך זה לא כלכך נכון לגבי הנושא הנ"ל. אני רואה את עצמי כמישהוא שמקבל עובדות רק אחרי בדיקה מעמיקה לתחתית הבאר ואפילו אז כערבון מוגבל. אני הפסקתי לקרוא מאמרים, אני קורא רק בפורומים שונים ומחפש לי מחקרים מעניינים בPUB-MED, Clinical Nutrition וכו'... .
אם לא היה כאן הגיון אז תאמין לי, לא היו מבצעים את התכניות הללו כלכך הרבה אנשים. אפשר לומר אפילו שיש הרבה יותר הסבר מדעי לHFT מאשר לLOWFT, או תגובות נגד!.
ציטוט:
בכל אופן ABC זה השילוב המושלם לפי דעתי הוא נותן לי גם תדירות גבוהה כל שריר פעמיים בשבוע, וגם עצימות.
אני ירדתי ל-ABC רק בגלל שאין לי אימוני כתפיים בכלל והאימון חזה שלי קצר מאוד ודי חלש שוב בגלל הכתף..
|
אני אמרתי לך כבר... ABCX2 זה לא כלכך נורא אם מבוצע בצורה הגיונית ולא מונוטונית. לאנשים עם סבילות מאוד גבוהה לווליום יהיה בסדר לעבוד ABC, אך עדיין... לא כל הזמן וישנה קצת בעיתיות בחלוקה.
ציטוט:
אבל לא משנה מה, כל גוף אנושי עובר אותם תהליכים בדיוק, להגיד שמפתח גוף מקצועי יגדל מתוכנית ABC או ABCD ומישהו טבעי לא יגדל ככה זה יהיה טפשי!
|
אם אני שם את המחקרים בצד כערבון מוגבל, אז זה נכון מה שאתה אומר. אני אגדל מABC, מABCD ומABCDEF אך לא בצורה אופטימלית. מפתח גוף מקצועי יעבוד יותר פעמים בשבוע, יגיע יותר לכשל, ירביץ יותר ווליום ויצליח להתאושש, מישהוא טבעי לא. אם אותו מפתח גוף היה מנסה להגביר תדירות ולשמור על העוצמה של האימונים שלו, הם היו לוקחים יותר מדי זמן, אצל מתאמן טבעי לא.
לעומתנו להם זה משתלם.
ציטוט:
הרי זה הכל עניין של טרנד באה שיטה חדשה כולם רוצים לנסות אותה איזה יופי, אני רוצה לתת לזה את מבחן המציאות תרשו לי.. מזה מבחן המציאות? עוד 10 שנים לראות אותה קיימת עדיין עם אנשים ברמה המקצועית שמתאמנים בשיטה הזאת,(דרך אגב בכל שיטה הם יגדלו זה לא כזה משנה).
בכל אופן אני לא אחד שהולך עם הזרם, וגם אם כולם עכשיו יעברו לשיטה הזאת אני לא יעבור אליה , שוב מהסיבה שהיא ניראת לי טיפשית ונוגדת את ההיגון שלי, ומה שלא הגיוני אני לא יעשה בחיים.
|
אז כאן הטעות שלך..., אין כאן שום דבר חדש!!!. מה שחדש זה החלוקה ל4 והנסיונות של אנשים להתאמן כמו ארנולד אחרי שהם ראו את פאמפינג איירון. תכניות כאלו תמיד היו בקרב הבודיבלידרים, רק שבזמן האחרון המודעות אליהן עולה.
יש עדיין מקום לתכניות הללו לאנשים טבעיים, יותר בקרב הקהל המבוגר שהלחץ של הHigh Frequency Training יכביד עליו יותר מדי. שום דבר לא נעלם וכל אחד צריך לחשוב בהגיון, בהבנה של הגוף ולפי המטרות שלו.
ציטוט:
משה,אין טעם להתווכח חבל לבזבז אנרגיות סתם, המרצה שלי בקורס תזונה אמר לי משהו חכם: "זה לא משנה מה אני אגיד אני עדיין לי אשנה את דעתך באמת נכון" ? אז חבל על הויכוח*
כל אחד עושה מה שההיגיון שלו אומר לו, ולכל שיטה יש את החסידים שלה ואת ה-1000 מחקרים שמראים שדווקא היא הכי אפקטיבית.
|
אתה ניסית לפתוח קצת יותר את הראש?, לתת צ'אנס?, למצוא הגיון?..., הוא נמצא שם, רק צריך לרצות למצוא אותו.
שמע עומרי,
אני יודע שאתה לא רואה הרבה הגיון בתכניות הללו, אך אני הסברתי זאת, לא קיימת אפשרות שלמישהוא מאיתנו יהיה יעיל לעבוד אימון שלם על הגב (16 סטים לדוגמא) במקום פעמיים בשבוע (6,7 סטים), או שלוש פעמים בשבוע (1,2,3,4 סטים) בהתאמה לשאר הפונקציות.
הסברתי על IDF, אלה הם שלושה מרכיבים שצריכים להיות מותאמים למתאמן. כאשר אנו על חומרים, העצימות והווליום (Density, Intensity) יכולים (למעשה חייבים) להיות הרבה יותר גבוהים, דבר שמוביל לאימון הרבה יותר ארוך בהנחה שננסה לשמור על תדירות (Frequency) גבוהה. לכן הם עובדים בתדירות נמוכה, או אפילו פעמיים ביום, או שבעצם פשוט כל דבר שהמפלצות הגנטיות האלה יעשו עדיין יגרום להם לגדול.
מה שאנו צריכים זה פשוט להתאים את שלושת הפונקציות הללו ליכולות שלנו. התכניות המשונות הללו עושות זאת בשבילנו, ללא צורך לשבור את הראש על הנפצות של תכניות אימונים. גם כן, התכניות הללו עובדות לפי פרודיזציה מסויימת ולכן הן כלכך מוצלחות.
תראה, מתן ניסה לראות איזה תגובות נגד יש לכם לנושא, ישנם הרבה אנשים כאן שעובדים בתכניות מרובות סטים וחלוקות שבועיות. למען דיון בריא והגעה למסקנות רציניות, תנסו להסביר, לשכנע ולהחכים אותנו בפרטים שאנו לא יודעים או מפספסים כאן. אני בטוח שכל הדברים שנאמרים כאן מעלים לכם קצת ספקות, או פשוט גורמים לחשוב הרבה על הנושא.
כמובן שתגובות כמו "זה פשוט נראה דבילי" לא עוזרות, אני מצפה ליותר...
גל.