צפיה בהודעה בודדת
ישן 23-07-07, 13:20   #25
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

ציטוט:
פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
האמת...דווקא הבנתי!

מה שאמרת בעצם, כשאנחנו מכניסים כמות גדולה של פחמימות במכה, לתהליך של ההפיכה של חלק מהם לשומן יש אפקט תרמוגני שהוא יותר גדול מאשר האפקט התרמוגני שפחמימה יוצרת בתהליך המטבולי ה"רגיל"...
בדיוק. ואכן ניתן להשתמש במילה "רגיל", מפני שזה תהליך מאוד לא שכיח בגוף, ההמרה של הפחמימות לשומן.
ציטוט:
גל, יש מצב שאתה מתרגם את זה לנוסח פשוט יותר ?
איזה חלק לא הבנת?.
למזון שאתה אוכל יש תהליכים של עיבוד מכניים וכימיים, בנוסף לכל מיני נתיבים שהוא עובר בגוף, שכולם דורשים אנרגיה על הדרך. כלומר, המזון לא רק נותן לנו אנרגיה, אלא גם דורש. שומן דורש הכי מעט כי הוא אינו עובר הרבה עיבוד (למעט מקרים מסויימים, חומצות שומן המגיעות מהמזון פשוט נאגרות ישר ברקמות), פחמימות עוברות קצת עיבוד לצורה של גליקוגן בנוסף לכמה נתיבים הקשורים באינסולין שנותנים להן ערכים קצת יותר גבוהים, כאשר לחלבונים יש מטבוליזם מאוד מורכב הדורש פי כמה וכמה יותר אנרגיה.

כל זה מחושב בצורה כללית כחלק מההוצאה האנרגתית היומית שלנו, בהתאמה למזון שאנו מכניסים, בנוסף לקצב המטבולי הבסיסי (BMR), להוצאה האנרגתית מפעילות (TEA), ולמנגנונים אדפטיביים שונים. זה התחזוקה בעצם, כאשר אותו חלק שאנו מדברים עליו נקרא 'האפקט התרמי של המזון', או בלועזית 'TEF'\'DIT'\'SDA'. זה לא כלכך פשוט ומציאותי לחשב במדוייק את הTEF, ולכן הוא מקבל בדר"כ ערך כללי של 10% מסך הקלוריות שאנו מכניסים.

אני דיברתי בעצם על הנתיב המאוד לא שכיח שהפחמימות יכולות לעבור, שזה ההמרה שלהן לשומן. אני אמרתי שזה לא בהכרח מעיד על השמנה לעומת פחמימות שלא עוברות את התהליך, ואפילו הסתייגתי טיפה וטענתי שהמצב יהיה אפילו הפוך. הסיבה היא אותו TEF, שבעצם מקבל הרבה יותר משמעות כאשר הפחמימות הופכות לשומן. כלומר, התהליך הזה יותר יקר אנרגתית מאגירה שלהן כגליקוגן, ולכן לא רק שאנו לא בהכרח משמינים, אנו גם שורפים יותר קלוריות על הדרך.

* הסיבה שאני אומר לא בהכרח משמינים, היא בגלל שאותו תהליך קורה רק במקרים קיצוניים כמו העמסת גלוקוז מטורפת בבת אחת, באחוז גבוה במיוחד של פחמימות בתפריט למשך כמה ימים, ובעצם במקרים שאנו בעצם כן רואים השמנה. כלומר, ניתן לומר שכשפחמימות הופכות לשומן אנו משמינים, בצורה של קורלציה, אך לא ניתן להסביר זאת כסיבה, שבגלל שאנחנו הופכים פחמימות לשומן אנו משמינים.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט