צפיה בהודעה בודדת
ישן 22-07-07, 13:52   #9
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ThaiB0X
הכיצד ייתכן שהאורז ייספג מהר יותר (א"ג גבוה יותר) למרות שהוא בעצם עמילן שדורש פירוק לסוכרים פשוטים, דבר ממושך הלוקח זמן. ?
מאחר ודבר ראשון, אינדקס גליקמי לא מסתיים רק במבנה הפחמימה, ישנם דברים שונים שמשפיעים עליו, כמו צורת המזון, רכות המזון, מוצק/נוזלי, עירוב של סיבים תזונתיים מורידים את ה-GI, שילוב של חלבונים ושומנים משפיעים גם הם על ה-GI וכו'.

דבר נוסף, בננה היא לא בעיקרה פחמימות חד-סוכריות. היא מורכבת מגלוקוז, סוכרוז ופרוקטוז. גלוקוז אמנם הוא חד-סוכר בעל GI הכי גבוה בהשוואה למקורות מזון אחרים, אבל פרוקטוז הוא חד-סוכר בעל GI נמוך, וסוכרוז הוא בכלל דו-סוכר שמורכב מגלוקוז ופרוקטוז שכאמור בעל GI נמוך לכשעצמו. בנוסף לכל זה, בננה מכילה גם סיבים תזונתיים שמורידים אף יותר את ה-GI.
אורז לבן הוא חסר סיבים תזונתיים, הסיבים מתרכזים בקליפה שלו שאותה כמובן מוציאים כדי שהאורז יהיה לבן (אם לא היו מוציאים את הקליפה, זה היה אורז מלא).

ציטוט:
פורסם במקור על ידי toxicity
אורז לבן זה פחמימה פשוטה
אורז לא מורכב בעיקרו מפחמימות פשוטות, הוא ברובו פחמימות עמילניות, כמו כל הקטניות.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ThaiB0X
עידן, אז למה אוכלים במשחקי טניס בננה בין המערכות ?
את האמת, אני דיי אהבתי פעם טניס, הייתי רואה משחקים שלמים של ווימבלדון ובחיים שלי לא ראיתי אותם אוכלים בננות בין המערכות, הם תמיד שותים את המיצים המוזרים שלהם בכמויות מסחריות. אבל נצא מנקודת הנחה שהם כן, אני מניח מהסיבה שבננה היא נוחה לסחיבה ומהסיבה שבננה מכילה כמות גבוהה של פחמימות ביחס לפירות אחרים. אני לא חושב שהם מסתכלים על האלמנט של ה-GI.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט