ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
אנרגיה יכולה לבוא גם משומנים וגם מחלבונים. לא חייב אינסולין כדי לסנתז שריר.
|
ליתר דיוק, צריך רמות בסיסיות שלו על מנת לבצע סינטזה בסיסית של חלבונים. שזה דבר שאפילו אכילת שומן שלא משפיעה ישירות על האינסולין יכולה לעשות. העניין עם האינסולין הוא אחר, הוא הרבה יותר אנטיקטבולי בגוף מאשר אנאבולי לתהליכים שאינם קשורים לנשאי הגלוקוז בתאים (כמו השומן והחלבונים). הוא למעשה לא אנאבולי בצורה ישירה לשום רקמה, אם אני זוכר נכון, בכוונה שהוא אינו גורם בעצמו להפעלת הגנים בתאים. התרומה שלו לבניית שריר היא ביצירת מאזן חלבון חיובי בצורה עקיפה, שהיא ע"י ירידה בתהליכי הפירוק המתמשכים בשחלוף החלבונים. זה ה"אנאבוליות" שלו לחלבונים במיוחד לאחר האימון, הם מעלים את הסינטזה, הוא מוריד את הפירוק, והתוצאה היא מאזן יותר חיובי.
וכשזה נאמר, אל לנו לשכוח שגם חלבונים יוצרים אפקט לא קטן על האינסולין, ועל אחת כמה וכמה כשהם ב"עודף" והופכים לגלוקוז. ולכן, תזונה עשירה בחלבונים ובשומן, ללא הרבה פחמימות, עדיין יכולה לעשות את העבודה.
ציטוט:
ואתה בכלל סטית מהנושא פה. העניין היה שלמלטודקסטרין שהצעת יש חלופות זולות יותר שאפשר להשיג בכל חנות מזון.
|
ומה שמצחיק זה שמלטודקסטרין, "למרות" היותו בפחמימה מורכבת, אינו שונה כמעט מדקסטרוז\גלוקוז\סוכר ענבים. אין כמעט הבדל באינדקס הגלקימי, היתרון הוא רק בתהליכים אוסמולריים קטנים שגובלים בהתעסקות בקקה למתאמן המשקולות הממוצע.
בכל מקרה, אני בעד שבגיינרים יהיו פחמימות מהסוג הזה, ולא כאלה כמו שיבולת שועל. מתוך נסיון עצום עם הקהל הזה, אני רואה שלרובם יש בעיה עם התאבון, ומאוד חשוב לנו שתוספת הקלוריות הזאת שהיא בעצם מטרת נטילת התוסף, תשפיע כמה שפחות על הרעב (אם כבר, שתגביר אותו). "בחיים האמיתיים" יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון מעבר למטבוליזם ולאופן ההתנהגות הפזיולוגית של הרכיבים בגוף. צריך לחשוב איך התוסף יכול לעזור לאותו אדם ממוצע, הבחור שקם בבוקר לכוס קפה כי אין לו תאבון, אוכל איזה סנדביץ' 5 שעות לפני האימון, אולי איזה טונה אחרי כי אמרו לו שזה טוב, ואיזה חביתה בערב. כאן הגיינרים הממוצעים עם המלטודקסטרין בהחלט מושיעים אותנו.