חבוב, באימונים אין קבוע. ז"א שאם אמרו לך X סטים לשריר גדול ו-y סטים לשריר קטן, תוריד כאפת שטות למי שאמר לך את זה.
כמובן, יש המלצות פופולאריות ויותראידיאליות לגבי כמה סטים לתת, אבל זה תלוי בכמה פעמים בשבוע אתה מאמן את השרירים ובגלל שכל גוף מגיב אחרת לאימון ותרגילים שונים, כמות הסטים משתנה.
עוד גורם *חשוב ביותר* שמשחק בעניין ה"כמה סטים לתת?", הוא באילו תרגילים אתה עובד והאם הביצוע שלך נכון.
למה אני אומר זאת?
ישנם תרגילים שיותר משרירי אחד עובד בזמן הביצוע, וזה חוסך סטים.
בביצוע נכון השרירים מורגשים, ובביצוע לקוי פחות, משמע - ביצוע נכון יגרום לך לא להאריך ת'אימון, להרגיש את שרירי המטרה, ולא רק הם, עובדים כראוי, ולחסוך סטים.
בתכלס, אתה מאתמן Ab 4 אימונים בשבוע.
מומלץ מאוד לחלק את האימונים לפי תנועות משיכה/דחיקה או פלג גוף עליון/תחתון.
לשרירים גדולים לעבוד כמה שיותר בתרכילים מורכבים, וכך חוסכים סטים משרירים קטנים, כי הם משתתפים כבר בעובדה של התרגילים המורכבים לשרירים הגדולים.
מה עושים אז?
אחרי שחילקת ובחרת תרגילים, נסה לתת לשרירי גדול 6-8 סטים.
ההרגשה פה משחקת.
אם אחרי סכ"ה 6 סטים של תרגילים מורכבים לחזה, דוגמת 3 סטים של בנץ' פרס שטוח ו3 סטים של מקבילים, אתה מרגיש ממש מותש (ואתה אמור להרגיש), אתה יכול לסיים ת אימון חזה פה, לעבור לאימון כתפיים/יד אחורית, ולתת מעט סטים, משהו כמו 1,2 או 3 במקרה הקיצוני, ובכך לסיים ת'אימון.
זה אולי נראה קצת, אבל ממש לא.
דוגמא אישית שלי אלייך היא, שאחרי אימון חזה שאני מבצע, שכולל פעם 7 סטים, אני מרגיש מאוד ת'ידיים האחוריות והכתפיים, כל כך חזק שלפעמים אני מותר על אימון כתפיים, ועושה רק 2 סטים של לחיצה צרפתית או תרגיל דומה ליד אחורית.