אשכול: סקוואט
צפיה בהודעה בודדת
ישן 18-07-07, 19:15   #30
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM
עידן אני הגבתי לפסקה של אלי וטענתי שהאמסטרינג מקוצר, גם בדיפ אבל לא רק בנק' הספציפית הזאת, אלא מתחילת התנועה. כדי שהאמסטרינג יהיה במצב מאורך חייבת להיות פשיטה בברך וכפיפה בירך, מה שכן קורה בתחילת השלב הקונצנטרי בדדליפט רומני ולא קורה בסקוואט על אחת כמה וכמה כשמדובר בדיפ סקוואט, לכן החשיבות שלו נמוכה יותר ממה שאלי הציג. וכאן שוב נכנס הגלוטוס מקס' כאגוניסט בירך ומי שנוטל את מרב העומס בירידה לדיפ ובפשיטה בירך במהלך הסקוואט בכלל.

האמסטרינג לא נכנס לפעולה רק בירידה לדיפ אלא במהלך כל התנועה, רק שהוא ממש לא נושא במרב העומס בטח לא בדיפ בגלל המנח של הברך. מה הבדל באורך שלו בין המצב בדיפ לעמידה, את זה כבר צריך למדוד. אבל בין מצב של ירך מקבילה לדיפ מדובר בהתקצרות גדולה יותר בברך לעומת התארכות בירך.
מצב מאורך/מקוצר זה עניין יחסי סה"כ. כשאמרתי שההמאסטרינג מתארך, אני דיברתי יחסית למצב עמידה וגם יחסית ל-90 מעלות. לא יחסית לתנועה בדד ליפט רומני.

אני מסכים שההאמסטרינג נמתח לאורך כל התנועה בסקוואט, אבל רק במצב התחתון ביותר של הסקוואט הוא מגיע למתיחה כזאת שמשתווה בכוחה למתיחה של הקוואדס ובכך יוצרת איזון כוחות על הברך.

אני לא יודע מה המקורות שלך (לא ענית לי עדיין בקשר לזה), אבל אני חושב שספר כמו Starting Strength שנכתב ע"י פרופסור לקיניזיולוגיה הוא מקור מספיק אמין להסתמך עליו. אני כמובן לא זורק פה דברים באוויר, אני מתסמך בעיקר על הספר הזה ועל קריאות מרופרפות באינטרנט שתואמות את אותה גרסה.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ivrey
אה אז מה שאתה מתכוון זה כשאתה מתכופף ההאמסטרינג נמתח ואז הוא מושך את הפטלה ומקבע אותה שלא תזוז?
לא רק מתכופף, אלא בזמן שקיימת כפיפה בברך, אחרת אין לזה משמעות. ההאמסטרינג לא בדיוק מקבע את הפטלה, תחשוב על זה כמו על משיכת חבל בין 2 אנשים, כאשר כל אחד מנסה להזיז את הסרט הלבן על החבל לכיוונו. אם בן אדם אחד יהיה יותר חזק מהשני, הסרט הלבן יזוז, אבל הבן אדם השני ישתווה לכוחו של הבן אדם הראשון, הסרט הלבן ישאר במקומו. במקום הסרט הלבן תשים את הפיקה, במקום שני האנשים תשים את הקוואדס בצד אחד והאמסטרינג בצד שני.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט