ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
תן לי להבין, אתה אומר שזה צעד חכם לעשות? שזה נכון לשחרר 250 אסירים?
אם אתה אומר שאנחנו לא יודעים את הכל, ושיש סיבות נוספות וכו' אז אפשר להניח שהיו סיבות נוספות למהלכים קודמים, כמו למשל הסכמי אוסלו, וההתנתקות. הרי ראשי הממשלה לא אידיוטים.... רבין לא היה אידיוט! הוא ידע מה הוא עושה!!! זה אנחנו האנשים הפשוטים פשוט לא מודעים לתמונה המלאה, נכון? אם כן, אז איך הדרדרנו עד למצב שכזה?
פעם לא היו קאסמים על שדרות ולא היה איום על הצפון.
פעם איראן לא איימה להשמיד אותנו ואנחנו שותקים כמו דגים.
פעם הפלסטינים היו סתם פליטים וכולם היו שמים עליהם זין, עכשיו הם הבעיה הכי גדולה שלנו.
פעם לשרת בצבא היה כבוד ואף אחד לא ניסה להשתמט. היום שיעור ההשתמטות עומד על 8%.
מי הביא לזה, אם לא ראשי הממשלה?
|
אתה בדיוק מחזק את הנקודה של משה במשפטים שהדגשתי. תמיד הנטיה היא להסתכל על הדברים הרעים ועל אלה שנדפקו. מה עם הסכם השלום עם מצרים? מה עם הסכם השלום עם ירדן כאשר
יצחק רבין היה אז ראש ממשלה? תאר לך הממשלה היתה בגישה הזאת שלכם לפני הסכמי השלום הללו, איך מדינת ישראל היתה נראית עד כמה שכרגע מצבה מוגדר רע. היינו בפירוש המילולי של המילה - מוקפים באויבים.
פעם לא היו קסאמים - פעם היו חטיבות משוריינות של המצרים שאיימו על ישראל. פעם זאת לא היתה איראן שאיימה על ישראל - אלא ירדן, מצרים וסוריה.
ציטוט:
אז לא הייתי משחרר את שליט בכלל אלא רק בפעולה צבאית===>להרוס את כל המפקדות של החמאס מהאוויר עד שמגיעים לגלעד.
|
אהא, ולהשמיד את גלעד שליט על הדרך עם כל המבנים, הרי מיקומו לא בדיוק ידוע בלשון המעטה. אחלה טקטיקה צבאית.
ציטוט:
לא צריך לשחרר אסירים עם דם על הידים כדי להחזיר את גלעד שליט עד כמה שזה קשה... (פסק הלכה)
|
תיאורטית, הם לא אסירים עם דם על הידיים. מעשית, אני לא יודע עד כמה הם היו מעורבים בפיגועים.