צפיה בהודעה בודדת
ישן 15-07-07, 00:01   #10
sandman
חבר פעיל

דווקא לבאדיבילדינג יש מקום למכונות.
עובדה שהאלופים עובדים גם במכונות לפעמים וזה לא רק בסרטים שלהם שנועדו לשווק פרוסמות סודיות.
בגלל שהמוכנות עוזרות לייצב את התנועה בקח נחסך המאמץ לייצב את התנועה וניתן להתמקד בעיקר בהזזת המשקל. כך ניתן להזיז יותר משקל. והנוסחא קובעת:
יותר משקל = יותר מאסה.

גם בתרגילים חופשיים צריך לדעת לעבוד באמת בצורה חופשית.
אני משל לא הצלחתי אף פעם לעושת יותר מ5 חזורת מ90 קילו לחיצת חזה עד שהמאמן החדש אצלנו שמר עלי באחד הסטים והוא פשוט נגע בצורה קלה במוט לאורך כל הסט וגרם לי להצליח להרים 8 חזרות. נדהמתי כי הוא לא עזר לי בכלל להרים את המשקל. הוא פשוט עזר לי רק לייצב את המשקל ובכך נחסך ממני המאמץ לשמור על שיווי המשקל של המוט.
כמובן שאחר כך כעסתי עליו כי אני רוצה לשפר גם את המייצבים ולא רק את הכוח הרגיל.

לכן אם רוצים לעבוד עובדה אמיתית על הגוף חשוב לדעת לעבוד חופשי באמת גם בתרגילים שהם חופשיים כביכול.

וכמו שכמה חברו אמרו כאן בשביל לגדול צריך באמת להיות עם ראש פתוח לתרגילים שונים ומגוונים.

ואל תצחקו פילאטיס יכול לעזור למי שרוצה לקבל גוף יפה יותר כי הוא מאריך שרירים ומשפר את המייצבים כך שבחיטוב טוב אפשר לראות תוצאות טובות יותר והפרדה טובה יותר בשרירים כאשר משלבים פילאטיס.

אבל אני בכל זאת לא ממליץ לעשות פילאטיס רק בשביל זה, זה היה רק דוגמא.
בשביל לקבל את הייתרונות שבפילאטיס להפרדה יפה של השרירים אפשר פשוט לעשות מתחיות אינטסיביות אחרי כל אימון.

גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט