ציטוט:
פורסם במקור על ידי Leo
16. switch
תרגיל נחמד מאוד שעובד על בערך כל הגוף... בעצם מדובר בתרגיל לרגליים הזה (התנגדות ממש טובה יחסית למשקל גוף , אני חושב שבן אדם שעושה סקווט ודדליפט עם 2X משקל גוף בערך יכול לעשות את זה אבל כמובן לא חובה טווח תנועה מלא) וגם הבטן והגב תחתון (וכל השרירים ליב באזור המותניים אגן) עובדים בצורה סבירה..
אבל כמובן הידיים חופשיות אז אפשר לנצל את זה ולהפוך את זה לתרגיל עוד יותר "מורכב"
בעצם צריך אקספנדר או גומיות התנגדות (אקספנדר חזק מאוד עולה 60 שקל במגה ספורט שזה עוד חנות יקרנית) שכמובן לא שוקלת כמעט כלום ולכן אפשר לעומת משקולות להעמיס על הידיים מבלי שהרגליים יאלצו לתמוך. ובעצם ניתן לעשות את מה שאתם רואים באנימציה , עם ידיים נעולות לגמריי(חשוב כדי לעבוד על בייספס והטרייספס , וגם האמות) בעצם עושים תנועה כמו שרואים באנימציה , אבל גם מרחיקים את הידיים לצדדים (כדי להעמיס על הכתפיים הצדדיות גם)
אפשר גם להסתדר איכשהוא עם מגבת ולעשות איתה עבודה איזומטרית לעליון , כמובן שזה פחות יעיל אבל עדיין.
|
התרגיל הזה בעצם נקרא גלט הם ריז (אין לי כוח עכשי לחפש איך כותבים את זה באנגלית)
והוא נועד בעיקר בתור תרגיל משקל גוף לעבודה על האמסטרינג למרות שהוא מעפיל קבוצות שריר רבות.
אבל הוא תרגיל מאוד קשה גם לאנשים חזקים ברגליים. ולכן לוקח כמה אימונים עד שמסוגלים באמת לבצע אותו כמו שצריך.
אני מת להצליח אותו, ואני באמת עכשיו אנסה יותר להתאמן עליו.