חימום עם משקל קל , לא משהו רציני 2 דקות מקסימום
מה שחשוב זה לשחרר את המרפקים ז"א אם עושים מתיחות זה להפעיל מתח על המרפק ולשחרר אותו טיפה (שיהיו קליקים אבל לא חובה זה רק סימן משני) ולא על השריר
רוב החימום שעושים עם מתיחות זה קאונטר-פרודוקטיבי ( בעברית ,זה הורס את האימון)
GTG 13.
Greasing the groove , שיטה כנראה רוסית שהיא מעין ישום של HFT , השיטה הזאת היא תוספת לאימונים , המוטו שלה הוא לעבוד על התרגיל כמה שיותר פעמים שאפשר ולהישאר רענן ככל שאפשר , במילים אחרות , לדוגמה אם אתם רוצים לשפר את המתח שלכם ויש לכם מתח במשקוף של הדלת בחדר , תעשו מטח כל פעם שאתם יוצאים\נכנסים מהחדר , מקסימום 10 סטים ביום , אבל רק קצת פחות מחצי מהיכולת שלכם כדי לא להסב נזק לשריר \ מע"ע עצבים
ודקש על ביצוע טוב (לא במובן של לרדת עד הסוף , איטיות וכל השטויות האלה , אלא ביצוע תוך-שרירי טוב וקורדינאציה טובה לדוגמה לכווץ את הבייספס למעלה במטח) כי כמובן המטרה היא ללמוד לבצע את התרגיל בצורה יעילה מאוד וככה להשתפר בו. (עושים זאת רק לתרגיל אחד כל פעם ) מניסיון זה עובד מצויין , עליתי רק בעזרת השיטה הזאת במתח מפלטאו של 7 חזרות בערך וביצוע לקוי עד ל 26 חזרות , מקבילים עליתי מבערך 5 חזרות עד ..... 50 חזרות עם 15 קילו עלי ו ישר אחרי זה בלי מנוחה 20 חזרות בלי משקל שזה היה השיא.
VRT.14
virtual ressistance training
בעצם אין לזה שם אמיתי , מדובר בעוד תוספת יעילה לאימונים שיש לה 3 שימושים שכל מתאמן יכול לנצל:
1. אפשר להתאמן בכל מקום בכל מצב בלי ציוד ובלי לשנות תנוחה , זה שימושי לאלה שמחוץ לבית לתקופות ממושכות ואפילו לא יכולים להכניס משקל גוף... וזה נחמד לעשות את זה באמבטיה לפעמים מילא שרובכם עושים חצי שעה פוזינג כל פעם כשאתם שמה ואתם יודעים את זה.
2. תוספת מעולה לאירובי (תחשבו שאתם על הליכון ועם הידיים החופשיות אתם מתרגלים בנץ' פרס של 1RM)
3. החימום הכי טוב בין סטים וההכנה הכי טובה לתרגיל קשה... , פשוט עושים את התרגיל המדומה ללא משקל ומוודאים שאתם יודעים מה לעשות , וכשאתם מתחת למוט אתם תהיו בשליטה טובה יותר מאשר "לדחוס חזק יותר"
בעצם ההתנגדות של השריר באה מהשריר הנגדי , אפשר לחשוב על זה בצורה הזאת של כיווץ שני אנטגוניסטים בבת אחת בתוך תנועה כמו שעושים שריר (רק הרבה יותר חזק)
או פשוט לדמיין התנגדות...
זה דורש שליטה על השריר כמו שהזכרתי ( אתם לא "דוחסים בכל הכוח" אלא מכווצים שרירים פה , זה יהיה מוזר מאוד להרבה אנשים פה) אבל זה גם מקנה אותה , וזה עובד , אני לא יודע עד כמה זה טוב להיפרטרופיה (אני יכול להביא תמונות של שתי אנשים שגדלו מזה שהם התאמנו רק מזה ולא מספר מסחרי או משהו בסגנון) אבל אני יכול לומר מניסיון שזה עוזר לכוח.
אה , ותיזהרו כשאתם עושים דדליפט מדומה עם זה , זה גורם לדם לעלות לראש.
ועוד דבר מעניין זה שאם עושים זאת נכון ביד אחת כל הדם עובר ליד השנייה כאילו מודדים לכם לחץ דם , ואני לא יודע למה...
אגב , אני מבקש עוד תרומות וכתיבה.... יש מלא צפיות ובקושי 15 תגובות
|