ציטוט:
פורסם במקור על ידי Nimrod
אתה צודק, אז אולי המסקנה צריכה להיות 5-8 ולא 6-12 כמו שאנחנו מכירים?
|
אני הייתי אומר 4-8. נשמע יותר הגיוני כי 1-3 זה בדר"כ עבודה על כוח בלבד ולא יפה לשכוח את ה-4.
בקשר לשאלה שלך, באמת אולי עדיף לעבוד בטווח נמוך יותר למען היפרטרופיה גדולה יותר בסיבי IIB (בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להיפרטרופיה) אבל צריך להתייחס לכמה נושאים:
- כמו שציינתי לפני כן וכמו שבולט אמר, צריך ווליום! אם כבר עובדים בטווח נמוך צריך להגביר את הסטים.
- חזרות נמוכות דורשות יותר מנוחה בין סט לסט לדוגמא 3 דקות במקום 1.5 דקות. עם הגברת הסטים ביחד זה ייגרום לאימון להיות ארוך יותר וקשה להתאמן יותר משעה בעצימות גבוהה שלא לדבר על גרימה לקטבוליזם בגוף.
- כמה שטווח החזרות גבוה יותר, העבודה יותר מטבולית, כמה שטווח החזרות נמוך יותר העבודה היא יותר עצבית. עבודה עם משקלים כבדים וחזרות נמוכות מעמיסה על ה-CNS. זה אומר שעם חזרות נמוכות קל יותר להגיע ל-overtraining במידה ומשקלי העבודה כבדים. לגבי פווארליפטרים, הם לא תמיד מרימים כבד והם גם לא צריכים.
כדאי לשקול את הדברים הרשומים ברצינות.
נסיון שלי: אימון אחד עשיתי 8 סטים כבדים של 5 חזרות בסקוואט. זה היה כיף, זה היה כבד ובהחלט הרגשתי עוצמה ועומס יתר ברגליים. הרגשה מאד חזקה, לא כמו סתם התשה. אבל...זה עייף אותי ולקח לי בערך 40 דקות. לאחר שסיימתי הלכתי הבייתה וגם לא היה לי חשק להמשיך לעשות תרגילים אחרים. אז שיהיה לתשומת לבכם.
עוד משהו, קיימת תוכנית המבוססת על עבודה בטווח של 4-6 חזרות, 6-9 סטים לקבוצת שריר, יום בשבוע לכל קבוצת שריר ו-5 ימי אימון בשבוע. לתכנית קוראים
Max-OT, חשבתי לנסות אותה ובסוף ויתרתי כי לא הייתה לי הסבלנות. אני יודע ש-Jeff Willet מתאמן איתה כבר כמה שנים והוא מתאמן טבעי ו-IFBB Pro ביחד (מוזר).