צפיה בהודעה בודדת
ישן 30-06-07, 22:41   #3
xZiPeR
חבר פעיל

אוקיי ... הבטחתי וקיימתי (מצטער על תגובה חדשה, פשוט זה ארוך). אני מביא לכם את זה בלי כל הרקע על השקלאנות וכו' אז זה יהיה קצת לא ברור, אבל סומך עליכם שתבינו המאמר עצמו דיי הומוריסטי והכל, אבל עדיין יש בו בסיס של משהו.
אז, להלן:

** בהקשר של המאמר, כל פעם שמוזכרת הדמוקרטיה וכו', הכוונה היא לדמוקרטיה העקיפה, המודרנית.
ציטוט:
משטר דיקטטורי. האומנם?

סביר להניח שמי שקורא את זה כבר מבין את בסיס השאקלנות, על פי מה היא מבוססת ומה צורת השילטון שם. רבים יטענו, ובצדק, שמדובר במערכת דיקטטורית אשר נשלטת על-ידי השאקל העליון ללא כול מעורבות נוספת וללא אפשרות הדחה. רק כדי שתבינו עד כמה גאונים השאלים הרי לכם הבסיס למערכת פוליטית הנשלטת על-ידי איש אחד אומנם, אך בהחלט לא דיקטטורה. קצת חומר למחשבה לרעבים שבינינו.

חשוב לפני שאני מתחיל קודם כול להסביר את הקונספט של הכתבה. היא נכתבה לאלה המערערים על גאונות השאקל ותיכומיו, לאלה המפקפקים במערכת השאקלים אשר נבנתה בצורה כולכך מושלמת, שהיא הקדימה את זמנה בהרבה.

אז על מה מדובר פה בעצם? מדובר על מערכת שילטון אשר מבוססת על שליט יחיד אך אינה דיקטטורה. לאלה אשר פחות מעריכים את הרעיון אז רק כדי לתת לכם קנה מידה לתגלית הזאת, הדבר מקביל לנסיעה בזמן מבחינה מתמטית.

אז בואו נחשוב לרגע, למה נוסדה המערכת הדמוקרטית? על מנת שאלה הראויים לשלוט ישלטו, על פי הרוב, אך האם הרוב יודע מה הוא רוצה?, או אפילו יותר רחוק, האם הרוב באמת רוצה לבחור?ת אני מאמין שלא, ולו רק בגלל אחוזי ההצבעה הנמוכים שאנו בדרך כלל רואים בבחירות, משמע שאין רצון של העם עוד בדמוקרטיה, שהרי מה עיניינם של האזרחים הבורגנים בהפרטות, או תקציב חדש?. מה שאני אומר בעצם הוא שבתוך החברה קיימת שכבה, שרק היא מצביעה, ורק מהסיבה שיש למתמודדים מה להציע להם.

אז מה, אני שואל, הטעם בבחירות אם ההמון לא יודע מה הוא רוצה? אז זהו שאין טעם. העולם כבר מזמן שכח את ערכי הדמוקרטיה או החשיבות שלה, ולמה שלא ישכח? שהרי הדמוקרטיה הורסת, לפי דעתי, את השילטון. שימו לב שרק בתקופת הבחירות מוצעות לנו הצעות של הפחתת מיסים, פתרון לעוני וכו', אבל שבאמצע קדנציה של אותו איש אשר הבטיח לנו את כול זה הוא כבר שוכח לגמרי את כול אשר הבטיח לפעול למענו, ומתרכז אך ורק ברווחו האישי, או אפילו יותר גרוע, בריצוי של אותה שכבה אשר שולטת בשילטון, המעמד האולטרה גבוה, המעמד אשר קונה בנקים, שטחים ואפילו ימים.

השאקלים הבינו מיד את הפגם במערכת, פגם גדול מכדי לתקנו, ועל שום כך החליטו שאם קיים איש, אשר חכם מספיק, על מנת להנהיג את הרוב, אז למה בעצם שלא לתת לו לשלוט?, שהרי הוא לא יצטרך כול 4 שנים שוב לנטוש את כול המערכת ולהתרכז בקמפיין בחירות גדול, אלא שיוכל להשקיע את כול מרצו בפיתוח המערכת!

בטח יש רבים שיטענו, אבל הוא בכול זאת דיקטטור, ושום דבר לא ישנה זאת. אז כאן באה לידי ביטוי הגאונות השאקלית: מערכת בקרה משנית. כמו שהרי במטוס, הטייס לא שולט בהכול, אלא רק בהטסת המטוס, לצידו יושבים טייס משנה, שעוזר לו במידת הצורך ומהנדס טיסה, אשר מבצע בדיקות חוזרות על מצב המטוס.

ולכן הוחלט: השאקל העליון ישלוט בהכול אך בעזרת שאקלים נוספים שהוכיחו את שאקליותם בעבר, וזכאים לעמוד ולהנהיג לצד השאקל העליון. כמובן שיהיו לפחות 5 שאקלים שישלטו לצד השאקל העליון, אך כול אחד ואחד מהם, כולל השאקל העליון, יהיו נתונים לבדיקות יושר וגם יעילות מצד גורם שלישי, כלומר שאקל בכיר, שהוא יתמנה על-ידי העם בבחירות דמוקרטיות, לפקח על השאקלנות. ואם יהיה והוא ימצא משהו לא כשורה, ויוכל להוכיח זאת, אז הרי שיש לגיטימיות לפירוק השאקלנות והרכבתה מחדש, בהתאם לראות עיניו של השאקל אשר יכונה "נשיא השאקלים" למרות שלא יטול חלק במערכת השאקלית, וכול תפקידו יהיה בדיקת אופן הפעולה של השאקלים, ללא שום מטלה נוספת.

מכאן מסיקים, שיש לנו שאקלנות שאינה משתנה, כלומר שיש לנו שאקל עליון, 5 שאקלים נוספים אשר נמצאים לצידו ולמרות שהשאקל העליון שולט בכול הרי שהוא אינו יכול להקדיש לכול נושא 100% מכוחו, והשאקלים שלצידו יארגנו את כול המידע ויעבירו אותו אליו, בנוגע לנושא שעליו הם ממונים, כך שהם יחליטו את ההחלטות אך אם ההחלטות אינם לרוחו הוא בעל סמכות לשנותם באופן מידי.

וזהו בעצם, למרות שיכול היה להאמר הרבה יותר, ואכן יאמר הרבה יותר, אך לא כרגע, לא עכשיו, כי הנוסחה עדין בשלבי פיתוח, ודברים רבים עשויים להתשתנות בה, אבל זהו הכול להיום, או לפחות לעכשיו
כל הזכויות שמורות לרב השאקלנות
xZiPeR מנותק   הגב עם ציטוט