אשכול: סקוואט
צפיה בהודעה בודדת
ישן 29-06-07, 00:26   #19
tbm
חבר פעיל

לעידן: נתחיל בנושא של ווינגייט: ההבדל בין קורס מדריכים לכלל האוכלוסייה (ששם אכן אומרים אמן) לבין קורס מדריכים בכירים הוא גדול אתה יורד לרבדים הרבה יותר עמוקים בבכירים הן מאספקטים קיניזיולוגים והן אנטומים. אני יכול להגיד שיש דברים אשר למדתי שאני לא הכי דוגל בהם או מסכים איתם. התרגילים שאתה עובד ומנתח בווינגייט הם די מוגבלים ומהבחינה הזו אני מסכים שווינגייט אכן מקובעים אבל דבר אחד אנו שוכחים שבנושאי הלימוד אשר הם מלמדים הם אכן מבינים. ההבדל בין קריאת מאמרים באינטרנט (לא אומר שזה המקרה שלך) לבין קריאת ספרות מקצועית המתפרסמת בצורה סדירה הוא עצום, לכן כאשר אני ניגש לקרוא מחקר כלשהו מראש אני יודע שיש לו הן תקפות והן מהימנות. התאבון האישי ללמוד את התחום הוא עצום ולכן תגובות שלי מגיעות עם בסיס מסוים או שאני לא עונה בכלל כי אני לא יודע.
בנוגע לפיזיותרפיה שיקומית: לרוב במחקרים בתחום הנ"ל מופיע עשה ואל תעשה או יותר נכון קטגוריית "מגביר סיכון" שאכן בכמה מאמרים שקראתי דיפ סקוואט הופיע בתור מגביר סיכון.
מעבר לאספקטים האנטומים-תנועתיים שרשמת שללא ספק נכונים ומצוינים שכחת פרט אחד והוא מפרק הברך. אני בטוח שאתה יודע מהם כוחות דחיסה-פריקה וסבוב ולכן אני משוכנע שאתה מבין שבעת ביצוע דיפ סקוואט מופעלים כוחות דחיסה חזקים על מפרק הברך משמע לחץ גדול על ה Acl כאשר ה Tibia רוצה "להחליק" החוצה ונוסיף נזקים אפשריים למניסקוסים, זה עוד לפני שדיברנו על הטכניקה הלקויה אשר תחדד את הדברים הללו. בין אם אני צודק או אתה צודק אני לא חושב שצריך להמליץ למישהו לבצע תרגיל עם פוטנציאל לנזק בלי לבדוק את המשתנים כמו הטכניקה שלו או פציעות קודמות, לכן היה נראה לי נורא מוזר שהמלצת למתאמן אשר לפי הערכתי לא מבין מה גם שהוא סומך עליך לבצע את התרגיל.