ציטוט:
פורסם במקור על ידי tbm
תשמע לא מתנשא ולא כלום ואני מאמין שיש לך קצת מושג באימונים מאחר שאתה אחראי הפורום וכתבת מעל 5000 הודעות. בתור אדם שסיים קורס מדריכים בכירים בווינגייט אני יכול להגיד לך בבטחון מלא שהתרגיל הנ"ל פוגע בברכיים, אתה תיקח אחריות על מישהו שייבצע דיפ סקוואט וייגרם לו נזק? לא נראה לי. אז עם כל הכבוד סע לווינגייט תעלה לספרייה תפתח מאמרים על פיזיותרפיה שקומית של הברך תקרא ואולי יהיה לך משהו שונה להגיד. דבר נוסף הרבה מה"בודי בילדרים" בארץ נוטים לזלזל בווינגייט וכנראה שהם לא מבינים שזהו המוסד הכי מקצועי שיש היום בתחום שלוקח מידע לרוב ממחקרים הכי מתקדמים שיש בעולם.ושלא ישכחו שהם עובדים על מטרה אחרת מכלל האוכלוסייה ומה שעושה להם טוב ברוב המקרים ייעשה רע לאדם הפשוט.
|
אני לא אחראי בפורום בגלל שיש לי מושג באימונים, ול-5000 הודעות שלי אין קשר בהכרח לידע. בוא בבקשה נתרכז בנושא.
ההבדל ביני לבינך, שאתה עשית קורס מדריכים, אמרו לך בקורס "דיפ סקוואט פוגע בברכיים" ואמרת אמן (אני מהמר שזה המצב, אם לא, אז אני חוזר בי ומבקש סליחה על הזלזול). אני חקרתי קצת יותר לעומק, קראתי ספרים בנושא, "קצת" יותר רציניים מוינגייט. וינגייט לא מתמחים בסקוואטים, הם מכשירים מדריכים להדרכת מתאמנים מן האוכלוסיה הממוצעת (במילים אחרות, גברים, נשים, זקנים וטף). סקוואט הוא תרגיל שמקורו בענף האולמיפי, ענף שלא רואים ניצוץ ממנו בארץ. כשרוצים לחקור על סקוואט, הולכים למקום המתאים, וזה לא וינגייט, וזה גם לא בישראל. אם אתה בוחר להקשיב למרצה בעל תואר ראשון בתחום, במקום בו 3/4 מהמתאמנים לא יודעים מה זה סקוואט, שיהיה לך בכיף. אני מבסס את דבריי ע"פ ספר של פרופסור לקיניזיולוגיה ואנטומיה, תואר שבכלל לא קיים בישראל מהסיבה שהענף כאן לא מפותח. למען הסר ספק, אני לא מדבר סתם באוויר.
לא הבנתי למה שלחת אותי לפתוח ספרים על פזיותרפיה שיקומית של הברך. מה אני אמור למצוא שם, בעיות ברכיים? בעיות ברכיים יש גם לאנשים שלא עוסקים בספורט בכלל. אם למישהו יש בעיות ברכיים בעקבות עבודה עם סקוואט, זה בגלל שהוא פשוט לא עבד נכון ולא בגלל שהוא עשה דיפ. וזה לא מפליא, רוב המתאמנים שאני רואה שעובדים עם סקוואט, פשוט עובדים גרוע. מעמיסים משקלים ומדדים בדרך למטה עם רגליים עקומות וגב שבור.
אם ישנו איזה שהוא מחקר שלקח קבוצת מתאמנים שעבדו עם דיפ סקוואט לעומת קבוצת מתאמנים שעבדו עם סקוואט מקביל, כאשר שתי הקבוצות עבדו בטכניקה נכונה והמחקר הראה שסטטיסטית הקבוצה של הדיפ סקוואט חוותה יותר פציעות - אני אשמח מאוד לראות אותו. אך קשה לי להאמין שקיים כזה מחקר, גם מסיבות אתיות בין היתר. ומחקר בנושא בכל שיטה אחרת לא יהיה תקף בגלל אי בידוד משתנים.
מדובר כאן בעובדות אנטומיות וקיניזיולוגיות ידידי. סקוואט בטווח תנועה מלא מאזן את כל הכוחות שפועלים על הברך. ההאמסטירנג מתחברים לצד האחורי של הברך. בסקוואט מלא, ההאמסטירנג מגיעים למתיחה מלאה בזמן שהקוואדס מגיעים למתיחה מלאה, ובסקוואט מקביל הקוואדס מגיעים למתיחה מלאה אבל ההאמסטרינג לא, מה שיוצר אי-איזון בכוחות הפועלים על הברך. דבר נוסף, בסקוואט מקביל, אתה מאלץ את עצמך לעצור בשיא המומנטום של התנועה, כאשר המומנט של הגוף לברך עם המשקל על הגוף, הוא הגבוה ביותר. בעוד שבסקוואט מלא, התנועה נעצרת באופן טבעי ע"י השרירים שמגיעים לשיא מתיחתם (הכוונה כאן בעיקר להאמסטרינג) והתנועה נעצרת במצב שהגוף לא נמצא במומנט גבוה לעומת הברך.
בכל זאת הייתי רוצה לשאול אותך. מה הסיבה שלדעתך דיפ סקוואט פוגע בברכיים?